Gothia Cup

The Tactical Specialists växer med hjälp av Tiktok och taktiskt förhållningssätt

Den engelska klubben har över 282 000 följare på Tiktok.

The Tactical Specialists är en ny klubb i England. Men efter bara ett och ett halvt år har de över 282 000 följare på Tiktok.
– Sociala medier är en stor del för oss. Det hjälper oss att locka spelare, säger tränaren Dan Muino.

The Tactical Specialists är baserade i High Wycombe, cirka 40 minuter från London.
– Vi har egna träningslokaler och en liten plan som vi använder. Vi är mest kända för Tiktok, säger grundaren, Dan Muino, när vi träffar honom på Heden.
Tiktok-idén kom från hans flickvän.
– Hon sade att jag skulle börja göra coachningsvideor på Tiktok. Jag var inte säker, men det gick ganska bra och vi fick en större publik. Vi började göra roliga spel och utmaningar för ungdomar. När vi fick en ännu större publik tänkte vi: varför inte försöka locka spelare? Idag har de över 282 000 följare på Tiktok. Den lilla klubben började sin resa så sent som förra året.
– Det var tänkt att baseras på det taktiska förhållningssättet i spelet och taktiska sessioner, så vi tog det här namnet. Vi får några kommentarer om namnet och vår logotyp. Det är unikt, säger Dan Muino.

De tycker att taktik är en mycket viktig del av spelet.
– Vi valde många tekniskt skickliga spelare till Gothia Cup. Vi vill få ihop dem och förklara vårt taktiska tillvägagångssätt. Vi lär dem taktiskt, eftersom vi är väldigt taktiskt orienterade.
The Tactical Specialists är en mycket ung klubb.
– Vi är helt nya, vi har bara varit en klubb i ett drygt år. Vi vill få en större skala för varje år. Vi vill komma till sådana här turneringar. Vårt huvudsakliga tillvägagångssätt är att ha en grupp spelare och turnera världen över. Vi är en internationell klubb, säger tränaren.
Detta var hans sjätte Gothia Cup.
– Jag har varit här tre gånger som spelare för Phoenix Football Academy. Det kändes väldigt bra att vara tillbaka här. Jag har kommit hit två gånger som tränare tidigare. Detta är första gången med The Tactical Specialists.

B18-laget tog sig till kvartsfinal efter fem raka vinster. Då förlorade man på straffar mot Gais från Göteborg.
– Jag skulle älska att vinna den här turneringen någon gång. Om vi kunde hamna på kartan som varumärke och få bättre spelare att delta i turneringar som denna, är vårt mål att vinna turneringar. Det här är vår första turnering tillsammans. Vi är små för tillfället, så vi är väldigt stolta över vad vi har uppnått hittills, säger Dan Muino.
Spelarna betalade lite för att vara med på Gothia Cup-resan.
– Vi fick också sponsorer som investerade. Några föräldrar hjälpte till genom deras verksamheter.
The Tactical Specialists kommer att delta i Gothia Cup igen.
– Vi kommer tillbaka hit nästa år, 100 procent! säger tränaren.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy