Gothia Cup

This Girl Kicks representerar Wales

This Girls Kicks från Worcestershire vann sin första slutspelsmatch. – Vi är så rädda inför nästa omgång men hela veckan har varit så rolig.

Det enda laget som representerar Wales i år är This Girl Kicks, laget spelar i G17-kategorin. Idag spelade de sin första slutspelsmatch och med en 3-0-seger fick de en bra start. Laget kommer från Worcestershire som ligger ungefär 1100 km från Göteborg.

Efter en jämn match vann de sin första slutspelsmatch med tre mål, ett med fyra minuter kvar av matchen – och de andra två på övertid.

– Det är spännande att vinna den första utslagsmatchen. Vi är så nervösa inför nästa omgång men hela veckan har varit rolig.

Laget har flera partnerklubbar som de träffade innan turneringen började. De spenderade tid med Öjersjö IF, Landvetter IF och NJ14 och samlade tjejer från Sverige, Wales och USA vilket gav tjejerna nya vänner och en social upplevelse som går långt bortom fotbollen.

– Innan Gothia Cup hade vi en förturnering med några vänskapsmatcher som ledde fram till turneringen, så det var spännande.

Som det enda laget från Wales representerade de sitt land under invigningsceremonin klädda i walesiska bucket hats – gående bakom den röda draken på den walesiska flaggan.

– Det är en fantastisk upplevelse att få representera Wales, särskilt hur vi gjorde det under invigningsceremonin, det var en fantastisk känsla.

This Girl Kicks vann sin andra slutspelsmatch och spelar semifinal imorgon kl. 12:10 i Prioritet Serneke Arena (Kviberg). Se matchen live på: https://results.gothiacup.se/2024/matches/54538807

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy