Gothia Cup

This Girls Kicks och Landvetter IF fann varandra tack vare Gothia Cup

Vänskap är det som Gothia Cup till mångt och mycket handlar om. Fråga bara This Girl Kicks från England och Landvetter IF från Sverige.

This Girl Kicks och Landvetter IF fann varandra under årets upplaga av Gothia Cup. Senare denna månad kommer det svenska laget att resa till England för en turné.

Vänskapen mellan This Girl Kicks och Landvetter IF började med en vänskapsmatch inför Gothia Cup 2022. På grund av problem med inställda flygningar två gånger från Manchester och Bristol anlände This Girl Kicks till Göteborg tre dagar tidigare via London, till Köpenhamn och sedan till Göteborg.
– Denna extra tid gjorde det möjligt för oss att spela en vänskapsmatch med Landvetter IF som var väldigt kul eftersom vi fick träffa fantastiska människor och spela på deras fantastiska faciliteter. Vi åt mat efter vår match och en vänskap inleddes, säger Gary Barrell, tränare för This Girl Kicks.
Lagen stöttade varandra under turneringen.
– Den här vänskapen blomstrade och tanken på att vi skulle vara värdar för Landvetter IF under en turné till England i oktober blev en vision. Ursprungligen planerade Landvetter IF att åka till Spanien men de ändrade sina planer, säger tränaren.

Han har varit i Sverige i tre dagar. Han har besökt Landvetter IF och även BK Häcken, Gothia Cups hjärta.
– Jag har spenderat tid med Landvetter IF och tränat deras seniorer, U18- och U15-lag och blivit mycket välkomnad. Jag har tillbringat tid med tränarteamet för att planera U18-lagets turné till England, där de kommer att spela två matcher mot This Girl Kicks North och This Girl Kicks South, samt gå på sightseeing i London, se West Bromwich mot Sheffield United i EFL och West Ham mot Arsenal i WSL plus mycket, mycket mer! Det kommer att bli en väldigt rolig resa för Landvetter IF, säger Gary Barrell.
I juni och juli 2023 kommer This Girl Kicks att återvända till Sverige för att ta ett U18-lag till Piteå Cup. Deras U16-lag kommer att vara på ett fyra dagar långt läger hos Landvetter IF och deras U17-lag kommer delta i Gothia Cup.
– Genom Gothia Cup har vi en fantastisk partnerklubb och skapar fantastiska möjligheter för vänskap och resor tack vare fotbollen! This Girl Kicks älskar att spendera tid i Sverige och vi tackar Gothia Cup för att vi fick den här möjligheten, säger han.

Landvetter IF är mycket glada över vänskapen med This Girl Kicks.
– Vi är inspirerade av det här samarbetet. Det är bara i uppstartsfasen, men samarbetet ger oss många möjligheter. Våra tjejer får chans att spela matcher mot riktigt bra motstånd från England, säger tränaren Jon Högström.
Han fortsätter:
– Det finns möjligheter för tjejer från Landvetter att åka till England för att spela fotboll och att åka med ett engelskt lag till cuper. På samma sätt får vi möjlighet att ta hand om en tjej eller flera tjejer från England som kanske vill följa med något av våra lag till en cup eller ett läger.
Landvetter IF och deras lag får möjlighet att årligen lära sig att vara en bra värd och ta hand om sina vänner från England.
– Det får föräldrar, ledare och tjejer att samarbeta kring en gemensam aktivitet. Och vi får också en möjlighet att åka på en årlig resa, för att inspireras till att fortsätta spela fotboll.
En annan positiv sak är att de svenska och engelska tjejerna får uppleva saker tillsammans, de får träffa nya människor och skapa relationer som ger dem självförtroende att våga tro på sig själva i fler sammanhang. Vänskapen ger också de båda klubbarna bra chans till nätverkande i de olika länderna.
– Och vi tränare får inspiration till sätt att tänka kring fotboll, fysisk och mental träning och människor som kan utveckla oss till bättre ledare, säger Jon Högström.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy