Gothia Cup

Throttur FC 1 vann G16-finalen: “Det är så mycket glädje”

Throttur FC 1 vann över Lerums IS efter straffar på Gamla Ullevi.

Throttur FC 1 gick segrande ur G16-finalen. Det efter en 3-0 seger efter straffar mot Lerums IS på Gamla Ullevi.
– Det känns overkligt, säger Ninna Björk Þorsteinsdóttir.

Det var en jämn första halvlek som sattes igång på Gamla Ullevi. Throttur FC fick till ett par målchanser men gick till sist målfria ur denna halvlek, likväl som Lerums IS. Throttur FC såg ut att gå starkast ur första halvlek men in i pausvilan var det alltjämt mållöst. Trots det hördes jubel och trummor från publiken frekvent på arenan.
– Det var en riktigt tuff match, båda lagen gjorde riktigt bra ifrån sig, säger målvakt Ninna Björk Þorsteinsdóttir som blev utnämnd till matchens lirare.

Andra halvlek inleddes med ett Lerums IS som gick starkt ut. Det var trots det en trevande start på halvleken med få målchanser. De sista minuterna får de båda lagen till varsin målchans, som inte blir mer än så. Flera närkamper, frisparkar och fint fotarbete får beskriva matchen.

Efter att ordinarie matchtid är slut står det 0-0 och lagen tvingas ställa om sig inför straffar. Nina Björk Þorsteinsdóttir från Throttur FC gör en fenomenal insats som målvakt och räddar två straffar i rad. Throttur FC går därefter vinnande ur straffavgörandet och Gothia Cup 2024.
– Det är en overklig upplevelse och det var en ära att få spela på den här arenan, säger hon.

En finalvinst betyder mycket för lagets målvakt som nu tillsammans med Throttur FC ska fira guld i årets Gothia Cup.
– Vi måste åka hem och packa nu, men jag hoppas på en stor fest med hela laget, avslutar Ninna Björk Þorsteinsdóttir.