Funktionärer

Tidigare HR-chef, numera teamledare för SKF-lagen

Carina Nilimaa är teamledare på Aschebergskolan.

Hon äter, sover och bor på Aschebergskolan. De tolv lagen som bor på skolan är hennes ansvar, men det är en roll hon trivs i.
- Det är ett givande jobb som ger mycket tillbaka, säger Carina Nilimaa, teamledare på Aschebergskolan.

Carina är egentligen utbildad inom personalvetenskap och har tidigare arbetat som HR-chef. När hon inte agerar funktionär för Gothia Cup utbildar hon andra i ledarskapsfrågor, och arbetar därför numera på egen hand.
- Jag har egentligen ingenting med skolvärlden att göra, och jag har aldrig spelat fotboll själv. Däremot tycker jag väldigt mycket om sporten; jag följer olika mästerskap och hade gärna tittat nu om det fanns tid, säger Carina.

Att hon blev funktionär för Gothia Cup var därför lite av en slump.
- Efter att ha bott utomlands några år började jag titta på jobb på Arbetsförmedlingen. Utan att riktigt veta vad det innebar så satsade jag. Väl på intervjun sa jag att jag ville arbeta med internationella lag, och då placerades jag här.

Aschebergskolan huserar SKF-lagen, alltså de lag som vunnit förturneringen för Gothia Cup och därför får delta gratis. Det är andra året Carina ansvarar över dem.
- Mitt första år som funktionär var 2019. Jag trivdes bra i rollen och ville komma tillbaka i år. Eftersom de ville ha samma teamledare och skolvärd för SKF-lagen blev det naturligt att placera mig här.

Arbetslaget består alltså av en teamledare, en skolvärd och en städare. Carina är väldigt nöjd med sitt team och trycker på att verksamheten fungerar tack vare deras hjälp.
- När man har SKF-lagen innefattar ens arbetsuppgifter lite allt möjligt. Allt som lagen behöver hjälp med finns jag där för. Skolvärden och städaren finns också med och stöttar upp. Vi sköter helt enkelt allt tillsammans, säger Carina.

På frågan om barnen busar mycket på skolan så skrattar hon till.
- Nej, de sköter sig rätt bra faktiskt. Däremot pågår lite av ett kärleksdrama; ett av tjejlagen har kärat ner sig i ett av pojklagen. Lite dramatik helt enkelt.

Under tiden på Aschebergskolan har Carinas arbetslag försett barnen med både glädje och gemenskap. Aktiviteter anordnas för att lagen ska lära känna varandra.
- På söndagen hade vi en liten tillställning ute på gården för SKF-lagen. Då hade vi lite olika aktiviteter där lagen kunde umgås, dansa ihop och helt enkelt lära känna varandra. Det har varit väldigt uppskattat. Man märker av en gemenskap bland lagen.

Carina är märkbart trött efter en intensiv vecka, men hon är fortfarande positivt inställd till att komma tillbaka nästa år.
- När det har gått en tid är jag nog redo att komma tillbaka. Just nu längtar jag efter att sova i min egen säng; jag har ju varit på skolan 24/7 sedan i fredags. Det är mycket arbete, men att arbeta med människor från olika kulturer är så otroligt berikande, säger Carina.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy