Gothia Cup

Tidigare stjärnspelaren Mercy Akide Udoh: "Jag älskar att se kvinnor utmärka sig"

Mercy är driven av sin passion och tar hjälp av sina egna erfarenheter som tidigare proffs för att stötta sina spelare.

Mercy Akide Udoh är en tidigare landslagsspelare för Nigeria som har representerat sitt Super Falcons på tre världsmästerskap och OS. Sedan hon ställde skorna på hyllan har hon tagit plats vid sidan av planen istället för att träna upp nästa generation.
Mercy är assisterande direktör av Steel United och tränar i normala fall deras Virginia Beach lag. Laget hon tränar på Gothia Cup, CCL Soccer Club, valdes ut av Mercy efter uttagningar och sattes ihop för att spela turneringen. CCL har skickat lag till Gothia Cup de senaste 20 åren och 2016 lyckades deras G17 lag ta sig till semifinal.

Mercy har varit tränare sedan hon slutade spela och hon noterar avsaknaden av kvinnliga tränare.
– Övergången från spelare till tränare var svår, det ska jag inte sticka under stol med. Det finns inte så många kvinnliga tränare för när vi är klara vill vi starta familj. Jag ville stanna kvar i fotbollen då jag har så mycket passion för spelet, jag valde att ge tillbaka till tjejerna, säger Mercy.

Det hon tycker är bäst med att vara tränare är att få spendera tid runt de unga spelarna som brinner för fotbollen, vilket inkluderar hennes egen dotter som spelar i laget.
– Jag älskar att se kvinnor utmärka sig, det är inte varje kvinna som är i min position eller som har möjligheten att komma till ett såhär stort event, säger hon.

Mercy, som har representerat Nigeria på tre världsmästerskap och på OS, vid sidan av hennes klubbkarriär, har mycket erfarenhet som hon vill dela med sig av till spelarna.
– Jag berättar för dem hur jag gör när jag har det kämpigt, hur jag gör för att släppa taget. Jag delar med mig av min erfarenhet, säger Mercy.

Nu ser hon fram emot att följa Super Falcons på deras VM resa i Australien och Nya Zeeland.
– Det är väldigt spännande! Jag ser fram emot att följa matcherna. Jag kommer försöka kolla på dem på min telefon någonstans, även om jag är på planen kommer jag försöka, säger Mercy.

Mercy vet vad det betyder att spela i en stor turneringen. Hon jämför upplevelsen att vara på Gothia Cup med att spela några av de största turneringarna i världen.
– Jag har spelat VM och på OS, men det här är fantastiskt! Invigningen golvade mig, det enda stället som jag har sett något liknande är på OS, säger Mercy.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy