Gothia Cup

Tjeckiska FC Slovácko sätter stort värde på deltagandet i Gothia Cup

Storlaget FC Slovácko är det första tjeckiska G17-laget någonsin att ställa upp i Puma Trophy.

Hemma i Tjeckien är FC Slovácko ett av landets mest framgångsrika lag. I år har de rest till Göteborg och Gothia Cup för att delta i elitklassen Puma Trophy i världens främsta ungdomsfotbollsturnering med sitt G17-lag.

Lagets tränare, Miroslav Zboril, som också är ledare för klubbens flickakademi, har under veckans inledande dagar förstått att Gothia Cup fyller en viktig funktion för spelarna i laget.
– Det är en väldigt spännande upplevelse för våra spelare att komma hit och tillbringa en vecka tillsammans under Gothia Cup. Det stärker verkligen sammanhållningen i laget, dels eftersom vi får chansen att möta väldigt bra motstånd från hela världen, men också tack vare alla häftiga upplevelser vid sidan av planen, säger han.

Matilda Sluková som spelar i laget håller med sin tränare.
– Det är väldigt roligt att möta lag från så många olika länder, dessutom är det alltid många i publiken, vilket också är häftigt. Jag har också skaffat flera nya vänner och skapat härliga minnen som jag kommer ta med mig tillbaka hem till Tjeckien. Framförallt är Gothia Cup en chans att njuta av sporten som jag älskar.

Både Zboril och Sluková tycker att fler tjeckiska lag borde ta sig till Göteborg för att uppleva Gothia Cup. Sluková sätter ett stort värde på att ta sig utanför landsgränsen för att spela fotboll.
– Det är en väldigt bra erfarenhet att få spela fotboll i en internationell miljö som här på Gothia Cup. Men lär sig mycket och har dessutom chansen att visa vad man går för, avslutar hon.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy