Gothia Boost Tour

Tjejerna från Kungshamn/Smögens IF tar nästa steg inom fotbollen

I år spelar tjejerna sin första säsong med spel 9 mot 9, något som motiverar det tävlingsinriktade laget som tycker att de "nu får spela på riktigt". Efter att de vann Gothia Boost Tour i höstas har laget haft Gothia Cup 2022 som sitt långsiktiga mål och de ser fram emot sommarens turnering.

I höstas samlades tjejerna i Kungshamn/Smögens IF för en glassprovning, vår partner GB bjöd på glass och tillsammans med Gothia Boost Tour överraskade de laget med en plats i Gothia Cup 2022.

I år är det första året som tjejerna spelar 9 mot 9, i och med det har det blivit mer allvar och mer taktik. Många av tjejerna i laget är riktiga tävlingsmänniskor och en av dem sa nyligen "nu får vi äntligen spela på riktigt". Daniel, som är tränare för laget, är dock väldigt noga med att det är viktigt att det ska vara skoj att spela fotboll, men att att det också är viktigt att ha mål att sträva emot. Daniel säger att ett långsiktigt mål som Gothia Cup motiverar tjejerna och gör de "tråkigare" delarna som längre taktikgenomgångar och att prata om spelsystem roligare. Laget har något att se fram emot och de har satt upp mål för olika saker de ska ha lärt sig innan de åker till Gothia Cup.

Under pandemin har laget tappat några spelare men Daniel säger att det är svårt att veta vad det beror på. När tjejerna blir äldre är det många som ställer högre krav på sig själva och slutar i förtid, något som Daniel vill motverka. Han vill att de ska fokusera på att det är roligt och att de ska hålla på längre för att ge dem goda förutsättningar att se allt det roliga med fotbollen.

Vinsten i Gothia Boost Tour har gett laget energi, tjejerna vet att Gothia Cup troligen är det största de kommer vara med om fotbollsmässigt. De pratar om Gothia Cup på varje träning och påpekar att jag säger "nu är det en vecka närmare Gothia Cup" varje vecka. De tycker fortfarande att det är långt kvar. - Daniel Horst, tränare Kungshamn/Smögens IF

Daniel och hans tränarkollegor tycker att det är viktigt att tjejerna är sociala och får lära känna andra lag. De har därför haft ett utbyte med ett annat lag i Bohuslän där tjejerna fått lyssna på deras tränare, träna tillsammans, utbyta erfarenheter och få nya kompisar. Han hoppas att tjejerna ska skaffa nya vänskaper för livet under Gothia Cup, gärna med spelare som inte är från Sverige.

Att se alla människor i rörelse är en av alla delar de ser fram emot med Gothia Cup i sommar men också att lära känna spelare från andra lag och länder och att bo tillsammans i skolsalen, Gothia Cup är så mycket mer än matcherna. Daniel minns tillbaka till när han själv spelade Gothia Cup och även när han var med som tränare för ett annat lag och säger att det är en fantastik upplevelse.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy