Gothia Cup

Tjejerna från Umeå tränar för Gothia Cup

För tjejerna i Teg Södra Umeå IF har det varit full fart med träningar under hela pandemin. Träningarna har varit viktiga för både gemenskapen i laget och tjejerna som individer säger lagledaren Jenny Umefjord.

Med Gothia Cup nästa sommar i sikte tränar tjejerna från Umeå för fullt. De har en fin gemenskapen i laget som har betytt ännu mer för tjejerna under pandemin, då träningarna har varit som en frizon från allt annat. Förutom det planerade uppehållet från oktober till december 2020 har laget hela tiden tränat tillsammans, precis som vanligt. De enda restriktioner som stört planeringen är att laget inte fick lov att spela några träningsmatcher i våras, men lagom till att seriespelet började lättades restriktionerna för ungdomar och matcherna kom igång som planerat. Tack vare att de har kunnat träna tillsammans har de inte heller tappat några spelare, hela det träningsflitiga gänget håller fortfarande ihop.

Vi har ett väldigt träningsflitigt gäng som verkligen trivs tillsammans och älskar fotboll! Sen har fotbollen generellt klarat sig betydligt bättre än vinteridrotterna. Mycket tack vare att vi tränar och spelar utomhus. - säger Jenny Umefjord, lagledare

Fotbollen betyder mycket för tjejerna i laget och under pandemin har träningarna betytt att de fått en stund att få vara aktiva - både fysiskt och socialt. Laget har haft möjlighet att träna men ledarna har varit tydliga med att alla måste stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom, och handsprit har funnits tillgängligt vid både träningar och matcher - allt för att ta sitt samhällsansvar.

Nyligen blev laget inbjudna till att spela Northern Elite Trophy i Skellefteå något som uppskattades väldigt mycket av tjejerna som har saknat att spela cuper. Nu ser de fram emot nästa säsong och Gothia Cup nästa sommar.

Under 2021 har tjejerna spelat i ungdomsföreningen Teg Södra Umeå IF, inför nästa säsong tar de steget upp i seniorföreningen Umeå Södra FF och det är som Umeå Södra FF de kommer delta i Gothia Cup 2022 - och då i gult istället för blått och vitt.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy