Gothia Cup

TV4 fortsätter som tv-partner till Gothia Cup – sänder Gothia Puma Trophy

Förra sommaren fick de ghananska publikfavoriterna Right to Dream Academy och det storspelande amerikanska laget Minnesota Thunder Academy lyfta pokalerna i Gothia Puma Trophy.

Det är nu klart att den prestigefyllda Gothia Cup-kategorin för 17-åringar även i år kommer att sändas live på Fotbollskanalen och TV4 Play.

Som bekant kickar Gothia Cup igång den 14 juli, samma dag som EM-finalen spelas i Berlin, och sedan är det full fart på fotbollsplanerna i och omkring Göteborg under vecka 29. Med start 15 juli kommer elitkategorin Gothia Puma Trophy att sändas på TV4 Play och Fotbollskanalen. Sammanlagt kommer tolv matcher att visas.
– Vi nådde en större och bredare publik nationellt i fjol i och med samarbetet med Fotbollskanalen och TV4 Play. Vi sänder själva över 2 000 matcher från turneringen men med det här samarbetet som dragkrok hoppas vi på den bästa distansupplevelsen av turneringen hittills, säger Gothia Cups evenemangschef Anders Albertsson.

Fotbollskanalen/TV4 Play kommer att ha en egen studio på plats på Heden under Gothia Cup-veckan och precis som i fjol utlovas intressanta gäster i studion. Adam Pinthorp kommer vara programledare och Siavoush Fallahi studioexpert. Även Marcelo Fernandez agerar expert under Gothia Puma Trophy-matcherna.
– Det känns väldigt roligt att vara en del av den fotbollsfest som Gothia Cup är. Det är hög nivå på de här matcherna och på spelarna som är med. Under fjolåret kunde vi visa när nuvarande Bayern München-spelaren Jonah Kusi-Asare glänste i AIK-tröjan och det är en del av framtidens stjärnor som visar upp sig, säger Fotbollskanalens chefredaktör Olof Lundh.

Gothia Puma Trophy såg dagens ljus år 2009 och är en inbjudningsturnering där förstklassiga svenska lag mäter sina krafter mot starkt internationellt motstånd. I G17-klassen deltar sju lag från Sverige samt nio internationella lag. I B17-klassen medverkar tolv svenska lag och lika många från andra delar av världen.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy