Gothia Cup

Ungdomsfilmen ”Forever” har Gothia Cup i fokus

Kommande ungdomsfilmen ”Forever” spelas i dag in på BK Häckens hemmaarena Bravida Arena.

Scener ur kommande ungdomsfilmen ”Forever”, där Gothia Cup står i fokus, spelas i dag in på BK Häckens hemmaplan Bravida Arena.
– I filmen vill vi ge bilden av att Gothia Cup är världens största fotbollsturnering, med känslan av storlek och känslan av ett fantastiskt äventyr där drömmar kan gå i uppfyllelse, säger producenten Stefan Lindén.
 

Filmen handlar om två 14-åriga bästa kompisar som drömmer om att bli fotbollsproffs. Under fredagen kommer scener spelas in på Bravida Arena.
– Det blir fantastiskt kul att filma på Bravida Arena. Jag har sedan tidigare arbetat en hel del med att filma idrott, framförallt i ett av mina tidigare projekt ”Eagles”. Den gången var det hockey, nu är det fotboll. Det är alltid ganska så svårt att filma idrott, speciellt att få den intressant och fartfylld på film, säger producenten Stefan Lindén på SF Studios.
Anders Hazelius regisserar filmen. Men fotbollsscenerna ansvarar en van idrottsregissör vid namn Simon Ekbäck Nordström för.
– Simon är en av Sveriges bästa idrottsregissörer. Vi har jobbat med Simon sedan september förra året och byggt upp scenerier som vi testat under våren. Så vi är så förberedda vi kan vara. Sen är det alltid kul att vara på unika platser och filma unika saker. Det är otroligt givande, säger producenten.

Han är på det klara med vad de vill uppnå med filmen.
– Målet är nog lite kaxigt men det är att göra den bästa fotbollsfilmen som gjorts i Sverige. Men framförallt så handlar det om att skapa en inspirerande berättelse om att följa sina drömmar men också om uppoffringar man kan behöva göra som ung för att nå dem. Målet är att unga tjejer ska våga drömma men också känna igen sig i berättelsen, säger Stefan Lindén.
Personerna som ingår i produktionsteamet har lite olika upplevelser av Gothia Cup.
– Med tanke på cupens storlek så finns det alltid några i teamet som varit med och spelat Gothia Cup och när man frågar dem så säger de alla att det var fantastiskt kul. För oss, eller som jag som inte spelat Gothia Cup, har man bara fått uppfattningen att det är något man borde fått uppleva som ung, säger Stefan Lindén och fortsätter:
– Utifrån filmens perspektiv, som handlar om att följa sina drömmar, så känns det verkligen som att det inte kunde funnits en bättre matchning när det kommer till att huvudpersonernas dröm är att spela och vinna just Gothia Cup.

”Forever” kommer visas på svenska biografer nästa år.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy