Uppdatering från Gothia Cup om den rådande situationen med anledning av corona

Gothia Cup vill ge en uppdatering om det rådande läget, med anledning av smittspridningen av coronaviruset. Det här meddelandet har i dag skickats ut till alla våra deltagande lag:

Gothia Cup har stor respekt och förståelse för att spridningen av coronaviruset skapar oro, frågor och önskemål om klara besked. Inte minst efter gårdagens besked från IOK, att skjuta upp OS i Tokyo till 2021.

Vi vill vara tydliga med att vi alltid kommer att sätta våra gästers hälsa i första hand, när vi fattar våra beslut. Gothia Cup har en nära kontakt med myndigheterna och följer deras råd, rekommendationer och restriktioner för att säkerställa att vi gör det bästa för folkhälsan.

Till skillnad från OS har Gothia Cup som återkommande evenemang inte så långa ledtider, som organisation kan vi vänta ytterligare ett par månader, till början av juni, på att fatta ett beslut.

Vi vill återigen betona att ni inte behöver betala in era deltagaravgifter förrän den 10 maj och har full återbetalningsrätt av deltagaravgiften till 10 juni. Lag som bokar tågresa till Göteborg via vår partner SJ:s rabatterade gruppbiljett, Idrottsresan, har full återbetalning till 30 dagar före avresa.

I den här situationen är det viktigt att ingen av er ska förlora pengar på att avvakta med att fatta beslut om sitt deltagande. 

Eftersom det fortfarande är nästan fyra månader kvar till Gothia Cup, är det i dagsläget inte möjligt att få rekommendationer eller restriktioner från Folkhälsomyndigheten i Sverige gällande vårt evenemang. Vi fortsätter förberedelserna inför årets turnering men vi följer utvecklingen dag för dag och arbetar efter vår beredskapsplan, där vi planerar för flera olika scenarion.

Just nu känner vi att vi har en skyldighet gentemot er, alla tusentals ungdomar som drömmer om sommarens Gothia Cup, att göra allt vi kan för att genomföra turneringen. Vi vet hur mycket fotbollen betyder för så många ungdomar och inte minst hur viktig den – och sammanhållningen i ett lag – är i en så här utsatt situation, som kan skapa oro hos många unga. Vi hoppas att ni, med stöd i Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer, har möjlighet att fortsätta med er vardagliga fotbollsverksamhet, för att ge era ungdomar en välbehövlig stund av glädje, gemenskap och kanske en paus från verkligheten.

Vi beklagar att vi i dagsläget inte kan vara mer tydliga än så här men vi lovar er att vi kommer att förvalta det förtroende och den tillit ni visar oss i en extraordinär situation.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy