Gothia Cup

Upptäck Göteborg - Matställen

Göteborg är en riktig kafé och restaurangstad. Här finns gott om mysiga kaféer som serverar alla möjliga sorters bakverk samt både varma och kalla drycker. Många kaféer erbjuder även enklare maträtter. Restaurangutbudet är inte sämre det, i Göteborg finns något för alla smaker.

Happy Visuals/ Mediabank Göteborg & Co

I Göteborg finns många mysiga caféer och spännande restauranger för alla smaker. Hos de flesta gatukök kan ni äta Göteborgsklassikern Halv special, korv med bröd och mos - missa inte räksalladen på toppen, det är pricken över i, eller korven på moset som vi säger i Göteborg. Längs Rosenlundskajen ligger en av Göteborgs mest populär sevärdheter, Feskekôrka, mittemot på andra sidan gatan hittar ni flera trevliga restauranger med smaker från Frankrike, Korea och Mexiko. Innanför vallgraven ligger bland annat anrika Ahlströms, ett klassiskt konditori som funnits sedan 1901.

Haga och Linnéstaden

Frida Winter/ Mediabank Göteborg & Co

I mysiga Haga som är en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger kaféerna på rad. Här kan ni strosa omkring bland de för staden typiska landshövdingehusen, på gågatorna i stadsdelen varvas mysiga små butiker med kaféer och restauranger. Passa på att äta den klassiska Hagabullen, en kanelbulle stor som en tallrik, som finns på Café Husaren mitt i Haga. Stadsdelen ligger på gångavstånd från centrala Göteborg men vill ni åka kollektivt hoppar ni av vid antingen Hagakyrkan eller Järntorget. Från Järntorget kan ni även promenera upp längs Linnégatan, en gata fylld av liv och rörelse. Här trängs matställena med butiker hela vägen upp till Linnéplatsen.

Avenyn - Göteborgs paradgata

Längs hela Kungsportsavenyn från bron vid Vallgraven till Götaplatsen finns många populära restauranger för alla olika smaker. Här finns allt från finare restauranger till klassiska hamburgerhak, pubar och snabbmatsrestauranger. På sommaren fylls uteserveringarna av hungriga gäster. Passa på att fika på Eva's Paley som är ett av Göteborgs mest klassiska kaféer. Missa inte heller tvär- och parallelgatorna till Avenyn, även här finns det många trevliga ställen för den hungriga och fikasugna. Ett stenkast från Avenyn i riktning mot Liseberg ligger hotellet Gothia Towers och restaurangen Heaven 23, här kan avnjuta äta en av Göteborgs signaturrätter, Räkmackan.

Eriksberg och Lindholmen

Beatrice Törnros/Göteborg & Co

Längs Norra Älvstranden på Hisingen kan ni strosa längs kajkanten, det gamla varvsområdet har byggts om och numera finns här gott om restauranger och kaféer. Efter en god bit mat kan ni promenera vidare Lindholmen Science Park, härifrån kan ni ta färjan över älven till Stenpiren eller Lilla Bommen för att komma tillbaka till centrum.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy