Gothia Cup

Upptäck Göteborg - Slottskogen och Göteborgs botaniska trädgård

Under våren kommer ni kunna läsa om olika besöksmål i Göteborg, kanske hittar ni en ny favorit att besöka i sommar. Först ut är Slottskogen och Göteborgs botaniska trädgård, två populära besöksmål för den som är intresserad av djur och natur.

Slottskogen och Göteborgs botaniska trädgård bjuder på upplevelser för både stora och små, med härliga promenader, lekplats, museum och vackra växter finns här något för alla. De båda parkerna ligger bredvid varandra och ni tar er enkelt hit med buss eller spårvagn till hållplatserna Linnéplatsen eller Botaniska trädgården.

Slottskogen

Steampipe Production Studio AB/Mediabank Göteborg & Co

Slottskogen är en av de största och äldsta parkerna i Göteborg, med naturskog, parkområden och djurpark. Här kan ni titta på sälarna vid Säldammen och se älgarna eller andra nordiska djur uppe på höjden. På Barnens zoo kan barnen klappa griskultingar och killingar, här finns även ponnyridning för den som vågar sig upp på hästryggen. För de mindre barnen finns den populära lekplatsen Plikta i närheten av Naturhistoriska museet. Naturhistoriska museet är populärt bland både barn och vuxna, här visas jordens historia och livets utveckling. Här kan ni se nordens alla fågelarter, världens enda monterade blåval, dinosaurieskelett, fossiler och vackra koraller. På museet finns även ett kafé som serverar lunch och fika.

I Slottskogen finns det gott om fina platser för medhavd picknick, varför inte fika i vackra Azaleadalen. Här finns flera kaféer som serverar mat, kaffe, kakor och glass, bland annat populära Villa Belparc som ligger vid Stora dammen.

Göteborgs botaniska trädgård

Steampipe Production Studio AB/Mediabank Göteborg & Co

Göteborgs botaniska trädgård är en av de största i Europa. Parken ligger på andra sidan vägen från Slottskogen och angränsar till naturreservatet Änggårdsbergen. I botaniska trädgården finns ungefär 16000 arter, i både odlingar och naturområden. Ta en promenad i trädgården och njut av vackra växter och planteringar. Här finns också kafé, butik och utställningar.

Från utsiktsplatsen Håberget som ligger längst upp i parken ser du Slottskogen, Linnéstaden, Änggårdsbergen och Gamla Älvsborgs Fästning - en fin dag kan du se långt ut över havet.

Översta bilden: Peter Kvarnström/Mediabank Göteborg & Co

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy