Gothia Cup

Uruguay kommer att vara representerat i Gothia Cup: "En av de bästa turneringarna i världen"

I sommar kommer Uruguay att vara bland de representerade nationerna i Gothia Cup för första gången på många år.

Club Seminario kommer att medverka i kategorin B17 i Gothia Cup 2024.
– Det kommer att bli en oförglömlig upplevelse och vi kommer att få se en organisation utan motstycke, säger Mathias Rojas i Club Seminario.

Klubben bildades 2010 och de är aktiva i en rad olika sporter.
– Det är fotboll, rugby, hockey, handboll och basket. Även om vår början går tillbaka till slutet av 90-talet är klubben som den ser ut i dag 14 år gammal. I dag spelar vi fotboll på universitetsnivå, i Liga Universitaria de Deportes (University Sports League). Vi har tio officiella lag i kategorierna U14, U16, U18, U20, reserver och seniorer. Klubben är för närvarande en klubb i full tillväxt. Vi är en av de största amatörfotbollsklubbarna i landet, säger Mathias Rojas.

Hur kommer det sig att ni väljer att delta i Gothia Cup? Vad har ni hört om turneringen?
– Genom företaget Proactive blev vi medvetna om turneringen. Vi deltog i ett lokalt mästerskap arrangerat av Proactive och därifrån arbetade Club Seminario och Proactive tillsammans för att göra det möjligt. Som vi har informerats av Proactive är det en av de bästa turneringarna i världen. Det kommer att bli en oförglömlig upplevelse och vi kommer att få se en organisation utan motstycke. Vi förstår att organisationen kommer att erbjuda oss en upplevelse som inte bara inkluderar sport, utan också kulturell interaktion och kunskap om länderna och andra, vilket skapar en idealisk mix.

Ni kommer att delta för allra första gången. Hur känns det?
– Ja, det blir första gången. Därför finns alla förväntningar och vi hoppas att det ska bli en upplevelse att upprepa och att besöken i turneringen blir mer återkommande.

Hur tror du att det blir för spelarna att få chansen att spela Gothia Cup nu?
– Huvudsyftet är att interagera med alla länder som kommer att delta. Att lära känna platserna och att det ska bli en upplevelse som går utöver idrottsaspekten. På sportsidan är det att göra en seriös, konkurrenskraftig och organiserad presentation. Men det är långt ifrån det viktigaste.

Vad tror du att du kan lära av den här erfarenheten som ett team?
– Vi förstår att dessa kommer att vara nycklarna; att ha erfarenheten av att spela matcher med en stor publik, en oöverträffad organisation, lära känna olika kulturer och länder, uppleva en professionell upplevelse trots att vi är amatörspelare och lära känna platser. Vi förstår också att dessa omfattande resor, till andra länder och lag, genererar en mycket stark förening och svetsar samman grupper, säger Mathias Rojas.

B17-laget kommer att göra det mesta av veckan i Sverige. Och självklart vill de göra bra framsteg på fotbollsplanen.
– Målet är att tävla på ett rättvist sätt, med ett gediget lag, men framförallt att använda erfarenheten som utgångspunkt, så att vi kan förbereda oss bättre varje år, säger han.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy