Gothia Cup

Utsikten BK mästare i B18-klassen

Utsikten Bk-Live your world cup B18 4-2 (1-1)

Franska Live your world cup mot svenska Utsikten BK skulle bli Gamla Ullevis sista final för i år. Det intressanta med matchen var att lagen redan spelat mot varandra en gång i turneringen, i första gruppspelsomgången. Då stod Utsikten BK som vinnare med 2-1.

Matchens första tio minuter dominerades av det svenska laget, men när klockan precis tickat upp på elva minuter spelat fick Live your world cup frispark på offensiv planhalva. Mittbacken Achour Mehdi satte huvudet mot bollen och nickade in ledningsmålet.

-När vi mötte fransmännen i gruppen låg vi också under efter ett tidigt insläppt, då gav vi inte upp utan fortsatte att jobba. Successivt tog vi över matchen likt idag och fick tillslut in ett mål, säger matchhjälte Lukas Letho.

Det dröjde cirka femton minuter innan det var dags för mål igen, denna gången var det Utsiktens tur. Ett snett-inåt-bakåt inspel friställde Utsiktens Victor Mattsson som enkelt rullade in kvitteringen.

I andra halvlek handlade det om att ha huvudet på skaft. Matchen blev mer och mer fysisk ju längre den gick, desto fler trötta ben började synas ute på planen. När domaren satte pipan i munnen för sista gången under det aktiva spelet var ställningen fortfarande 1-1. Straffsparkar skulle avgöra vem som vinner B18-klassen i Gothia Cup 2023.

-Det var väldigt fysiskt senast med, men det märktes att ju längre matchen gick desto segare blev allt fler. Straffar är alltid speciellt och det är alltid kul att få vinna på det sättet, säger han.

Efter en nervös strafförlängning kan Utsikten BK titulera sig som mästare i Gothia Cup 2023.

-Jag är stolt över laget, igår gick vi till straffar och grabbarna satte sina, jag räddade mina, i slutet av dagen är vi ett lag och det är allt som räknas, avslutar Lukas med.