Gothia Cup

Välspelade semifinaler i Puma Trophy: ”Vi ska vinna igen”

Semifinalerna i Puma Trophy har spelats på SKF Arena.

En fullsatt arena fick se Right to Dream (B17E), AIK (B17E), NorCal Premier PDP (G17E) och Minnesota Hunter Academy (G17E) gå vidare till finalen.
– Vi kom hit för att vinna. Nu ska vi göra det igen, säger Lauren Hunter, kapten för NorCal Premier PDP.

Det amerikanska laget vann Puma Trophy förra året efter en imponerande turnering och prestation i finalen. I dag tog man sig vidare till final efter en 6–0-vinst mot svenska Umeå IK.
– Det här är andra gången i rad jag är här och det här kommer att vara den andra finalen jag kan vara med. Det är superspännande. Vi har förberett oss för detta. Och nu gör vi det, säger Lauren Hunter.
Hon är nöjd med deras insats.
– Den var bra. Vi kom hit för att vinna och det är just vad vi gör, säger kaptenen för NorCal Premier PDP.

Lauren Hunter gjorde 3–0-målet i semifinalen på SKF Arena.
– Det var fantastiskt att göra mål inför den här publiken. Förra året spelade jag inför många också. Att göra det igen var en fantastisk känsla.
Hon är väldigt spänd inför finalen på Gamla Ullevi imorgon.
– Det var riktigt bra att vinna förra året. Jag var mycket glad. Klart vi kan vinna. Vi kom hit för att vinna. Nu gör vi det igen! säger Lauren Hunter.
Det blir en helamerikansk final då Minnesota Thunder Academy slog Arna-Björnar från Norge med fem mål mot tre i en underhållande match sent på fredagen.

Right to Dream från Ghana är mycket populärt bland åskådarna. De spelade inför ett nytt publikrekord på SKF Arena: 8 500 personer. Deras semifinal mot Mjällby AIF från Sverige var en thriller. Det var oavgjort till sista minuten, då de fick en straff. Nene gjorde mål och skickade Right to Dream till final i Puma Trophy. Spelarna firade mycket efteråt. Straffsparken var nämligen det sista som hände i semifinalen.
– Vi är väldigt glada. Lagen gav allt. Det var tufft där ute och det var dramatiskt. Det här är fotboll! Nu är vi till final. Vi ska göra oss redo för morgondagen, säger tränaren Djimi Traoré, som vann Champions League med Liverpool FC 2005.
De möter det svenska laget AIK i finalen, då AIK bokade sin biljett till finalen tack vare en 2–0-seger över Deportivo Cali från Colombia.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy