Gothia Cup

Vi kommer att ha lag från Trinidad och Tobago - för allra första gången

Trinidad och Tobago kommer att vara representerade i Gothia Cup för första gången.

Powerful United Football Academy kommer till Gothia Cup med tre lag i sommar. Spelarna är väldigt förväntansfulla.
– Det känns fantastiskt för oss att ha tre lag anmälda eftersom vi siktar på att ge alla våra spelare möjligheten att visa sina talanger och erfarenheten av att resa, säger managern Jodi Goodridge.


De har bara hört positiva saker om Gothia Cup.
– Vi har hört att Gothia Cup är den största internationella turneringen i världen som ger fotbollsungdomarna en fantastisk möjlighet att träffa olika nationaliteter, få nya vänner, lära sig om olika kulturer och spela fotboll på en väldigt hög nivå, säger Jodi Goodridge.
Spelarna kan inte vänta med att flyga till Sverige.
– Spelarna är ännu mer exalterade den här gången när de förberedde sig för Gothia Cup 2020 och pandemin kom och tog tillfället i akt. Så när spelarna nu får möjligheten att delta i Gothia Cup 2023 har spelarna vuxit mycket och är nu mer medvetna om vilka möjligheter turneringen har. De är oerhört glada över att resa till Europa och Sverige för att spela fotboll och besöka några av Sveriges mest historiska platser som Världskulturmuseet, stadsvandringen i Haga samt att utforska universum på Universeum.

De är stolta över att vara den första klubben från Trinidad och Tobago i Gothia Cups historia.
– Som ett lag från Karibien och Trinidad och Tobago har vårt lands relation med Sverige alltid varit beundransvärd och växte närmare när Trinidad och Tobago mötte Sverige i vår första VM-match redan 2006. Då kom möjligheten för spelare från Trinidad och Tobago att utforska fotbollslandskapet i Sverige och spela på professionell nivå. Managern fortsätter:
– Feedbacken från dessa personer var en som inspirerade de unga spelarna från Trinidad och Tobago att besöka Sverige och vara en del av dess fotbollskultur och att spela mot några av de klubbar eller akademier som skulle ha hjälpt till att utveckla några av de världens största fotbollsspelare som Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson och ”Freddie” Ljungberg. Från den här upplevelsen förväntar vi oss att våra spelare ska lära sig om möjligheterna som finns inom fotboll utanför Trinidad och Tobago och föra dem närmare verkligheten av att uppnå sina mål och drömmar, vilket nu kommer att motivera dem att aldrig ge upp och hålla sig på rätt väg, säger Jodi Goodridge.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy