Gothia Cup

Fyra snygga mål säkrade segern för Saleby/Trässberg/Norra Härene i B14B-finalen.

Finalen i B14B-kategorin stod mellan de båda svenska lagen Saleby/Trässberg/Norra Härene och Hisingsbacka FC.

Under matchens första halvlek var det svårt att förutspå vilket av lagen som med största sannolikhet skulle stå som slutgiltiga mästare. Det var helt enkelt jämnt. Svenskarna turades om med att anfalla, skapa farligheter och skriva in sig i målprotokollet.

När andra halvlek blåstes igång var ställningen 1-1. I mitten av halvleken fick Saleby/Trässberg/Norra Härene en frispark i ett farligt läge. En bra inåtskruvad bollträff möttes av den högtflygande Alfred Bergåkers panna och styrdes in i den vänstra gaveln. 2-1 blev sedan 3-1 efter ett vackert distansskott signerat Melvin Ablinsson.

I slutet av halvleken forcerade Hisingsbacka och Nayef Mohammad krigade in reduceringen 3-2, vilket föranledde några avslutande nervkittlande minuter. I matchens sista anfall kunde dock Nils Jonsson punktera matchen då Saleby/Trässberg/Norra Härenes fjärde mål letade sig in lågt i det högra hörnet via en utsträckt målvaktsarm.

Bedriften innebar också att Jonsson tilldelades priset för matchens mest värdefulla spelare.
– Det kändes otroligt mäktigt att göra det sista målet, då visste jag att vi skulle vinna. Ett tag kändes det som att det var på väg att bli straffar, men nu känns det hur gött som helst, säger han.

Jonsson är också stolt över lagkamraternas insatser.
– Vi spelade verkligen som ett lag, det känns extra bra eftersom att vi är så bra vänner i laget och har spelat många år tillsammans. Ikväll kommer vi att fira med att äta något gott tillsammans, avslutar matchens lirare.