Gothia Cup

“Vinsten blev avgörande för oss”

Elite Development Academy var jättenöjda med sin upplevelse på Gothia Cup Cancún och de planerar redan att skicka över fler lag nästa år.

Det amerikanska laget vann Gothia Cup Cancún 2023 och vann deltagande i turneringen i Sverige som pris. Efter att ha upplevt turneringen ser de fram emot att fler lag får samma chans att spela i Mexiko.

Elite Development Academy G16 spelade i den första upplagan av Gothia Cup Cancún 2023 som utspelade sig i Mexico. När tränare Chris Hackett blir tillfrågad om vad han gillade mest i turnerningen har han svårt att bara hålla sig till en sak.
– Kamratskapen och mångfaldigheten. Läget var bra, allt runtom - hur matcherna hölls i regnskogen. Men vi gillade också att vi fick spela på arenan för finalen så de fick se båda sidor, säger Chris.

Efter att laget vann turneringen i Cancún var det officiellt att de hade vunnit deltagande i Gothia Cup 2023. De bestämde sig för att ta med ett G15 lag som skulle få spela i Sverige.
– Det är ett jättebra incitament, vinsten blev avgörande för oss och det var det som övertalade oss om att vi kunde åka. Vi hade tänkt att vi skulle åka till Gothia förra året men gick inte igenom med det på grund av kostnaderna. Vi tänkte allt på det i år igen, och när vi vann i Cancún och fick det priset så bestämde vi oss för att åka, säger Chris.

Många av tjejerna hade inte tidigare spelat i en internationall turnering och det var en bra möjlighet för dem att få utmana sig själva mot olika slags lag. Nu är Chris mån om att andra lag i klubben ska få ta del av samma upplevelse.
– Från vår klubb var det här det första laget och vi provade det, gillade det och nu är vi här. Nu planerar vi att skicka några av de yngre pojklagen till Cancún, vi kommer förmodligen skicka ett eller två lag och se hur det går, säger Chris.

Ryktet sprids fort och det är uppenbart att den positiva upplevelsen har motiverat andra spelare och ledare att prova på det.
– Jag tror att när alla hörde om vår upplevelse där motiverade det också de andra lagen att ge det en chans, säger Chris.

 

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy