Vanliga funktionärsfrågor

När spelas Gothia Cup 2024?

Gothia Cup spelas 14-20 juli (vecka 29).

När börjar funktionärsuppdragen?

Datum varierar beroende på vilket uppdrag man har. Du hittar mer information om uppdragen på funktionärssidan ”Mer info”, intill ansökningsknappen när vi publicerat. Första dagen för de flesta av våra funktionärer är lördagen 13 juli – vecka 28 och pågår till 20 eller 21 juli.

Vem står bakom Gothia Cup?

Gothia Cup ägs och drivs 100 procent av den ideella föreningen BK Häcken.

När kan man söka till att bli funktionär?

I mitten av januari öppnar vi upp ansökningarna för Teamledare, Skolvärd, Matsalsansvarig och kock. Resterande uppdrag öppnar vi upp i början av mars och allteftersom uppdragen fylls så tar vi ner uppdragen från hemsidan. 

Vad krävs för att söka uppdrag som funktionär?

Alla personer som fyllt 16 år är välkomna att söka sig till Gothia Cup. Men som exempelvis skolvärd krävs det att du fyllt 21 år, som städare 18 år och som matsalsvärd ska du fyllt 16 år för att kunna söka. Ålderskrav för respektive uppdrag hittar du där du söker uppdraget. Vi ser också gärna att personer som är äldre och som redan har en mångårig erfarenhet från yrkeslivet söker sig till oss. Vi behöver dig!

Är det många som söker uppdrag som funktionär under Gothia Cup?

Ja det är väldigt många. varje år har vi ca 2000 nya ansökningar. Det är även många funktionärer som återkommer från år till år, vilket vi tycker är väldigt roligt.

Det är också väldigt roligt att det är en sådan variation av personer som vill vara med. Allt från 16-60+ med olika bakgrunder, majoriteten är från Göteborg men vi har även en del som kommer från andra städer.

Vad ska jag tänka på när jag söker uppdrag?

Det absolut viktigaste, förutom att du fyller i dina personuppgifter korrekt, är att du noga läser igenom vilket eller vilka uppdrag som passar dig bäst – och att du har åldern inne. Om du dessutom ger oss en bra presentation av dig själv och varför du vill bli en del av Gothia Cup är det ett extra plus.

Behöver jag komplettera min ansökan med något?

För våra ledaruppdrag ser vi gärna att du skickar med ditt CV, annars räcker det med formuläret här på hemsidan. Vi kan även komma att begära utdrag ur belastningsregistret för de uppdrag där du har en nära kontakt med våra gäster, exempelvis inom skolboende.

Får jag några raster?

Ja, det får du. Det är viktigt att du som funktionär får möjlighet att ta pauser och äta ordentligt. Däremot är det svårt att ha bestämda tider för dagliga raster och matpauser. Det gäller att vara flexibel och planera raster tillsammans med den som är ansvarig.

Jag har inget boende i Göteborg. Ordnar ni boende för funktionärer?

Nej, tyvärr har vi inte möjlighet att erbjuda boende åt våra funktionärer. Enda undantaget är uppdragen som Skolvärd och Teamledare, där uppdraget innebär att man bor på skolan som man ansvarar för. Dock har vi 2-3 utbildningar/träffar som man måste komma till Göteborg för innan turneringen startar.

MEN, tveka inte att höra av dig så kan vi se vad vi kan göra!

Får jag någon ersättning som funktionär?

Ja, det får du. Den ersättning som du eller din förening erhåller är en uppskattning för ett ideellt uppdrag som utförts. Det innebär att uppdraget som utförs inte är jämställt med ett vanligt sommarjobb.

Erbjuder ni något mer än en ekonomisk ersättning?

Absolut. Om du har rätt inställning, är ambitiös, flexibel, och tar dig hela vägen fram till ett uppdrag erbjuder vi dig följande:

  • Utbildning

  • Möjlighet att växa i en världsledande organisation

  • Om önskas, ett intyg med personligt utlåtande

  • Arbetslivserfarenhet

  • Funktionärskläder

  • Frukost, lunch och middag under turneringen

Kommer jag att bli kallad till en intervju?

Om du går vidare i rekryteringsprocessen efter du ansökt som ny funktionär så blir du kallad till en intervju. Vissa uppdrag kräver inget intervjutillfälle. 

Om jag inte får något uppdrag, hur och när får jag veta detta?

Något speciellt sista-datum finns tyvärr inte. Vi försöker att meddela alla sökande efter hand. Skulle du däremot inte fått något besked i början av juni ska du ta kontakt med Gothia Cup på [email protected].

Om jag har svårt att välja, kan jag bli rekryterad för fler än ett uppdrag?

Nej, du kan inte bli rekryterad till fler än ett uppdrag under Gothia Cup, däremot kan du även nu skicka in en intresseanmälan för att även vara med under Partille Cup.

När du ansöker kan du välja ett första val, andra val och tredje val. Vi utgår alltid efter ditt första val men om vi anser att du är mer passande för andra uppdrag så kommer du att bli kontaktad.

Finns det någon särskild utbildning som funktionär?

Ja, det finns det. Samtliga funktionärer måste genomföra minst en utbildning för att bli godkänd som funktionär. Antalet utbildningar varierar beroende på vilket uppdrag du har. Alla utbildningar i Gothia Cups regi är obligatoriska.

Vilka tider är det som gäller under själva cupveckan?

Det varierar beroende på uppdrag. Som skolvärd bor du på skolan hela veckan, som kokerska kan det bli långa dagar och som matsalsvärd eller städare är passen cirka åtta timmar per dag.

Får jag några speciella kläder som funktionär?

Självklart, samtliga funktionärer får minst en t-shirt. Funktionärskläder tillsammans med ackrediteringsbrickan hämtar du ut på Heden ett par dagar före turneringen. Om du blir antagen som funktionär kommer vi att informera dig ytterligare.

Om jag har fler frågor, vad gör jag då?

Då tar du kontakt med oss på Gothia Cup genom att maila [email protected] eller ringa oss på 031-50 67 80.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy