Vanliga funktionärsfrågor

När spelas Gothia Cup 2021?

Gothia Cup spelas 18-24 juli (vecka 29).

Hur påverkas min ansökan av Coronapandemin?

Våra deltagares och våra funktionärers trygghet under Gothia Cup är vår högsta prioritering. Med hänsyn till den pågående pandemin är det viktigt för oss att du känner dig trygg att vara med som funktionär. 

Vi har goda förhoppningar om att kunna genomföra Gothia Cup 2021 och arbetar med planering och anpassning av turneringen för att kunna genomföra den i enlighet med de lagar, föreskrifter och allmänna råd som gäller i sommar. 

Vi rekryterar och tar in intresseanmälningar utifrån dessa förutsättningar, vilket kan innebära att besked om uppdrag kan komma att dröja.

Vem står bakom Gothia Cup?

Gothia Cup ägs och drivs 100 procent av den ideella föreningen BK Häcken.

När kan man söka till att bli funktionär?

Vi öppnar ansökningarna i slutet av januari och allteftersom uppdragen fylls så tar vi ner uppdragen från hemsidan. 

Vad krävs för att söka uppdrag som funktionär?

Alla personer som fyllt 16 år är välkomna att söka sig till Gothia Cup. Men som exempelvis skolvärd krävs det att du fyllt 23 år, som matsalsansvarig 21 år och som städare ska du fyllt 18 år för att kunna söka. Ålderskrav för respektive uppdrag hittar du där du söker uppdraget. Vi ser också gärna att personer som är äldre och som redan har en mångårig erfarenhet från yrkeslivet söker sig till oss.

Är det många som söker uppdrag som funktionär under Gothia Cup?

Ja det är väldigt många. Inför 2019 hade vi cirka 2000 nya ansökningar. Det är även många funktionärer som återkommer från år till år, vilket vi tycker är väldigt roligt. Alla ansökningar som kommer in läses och behandlas av ansvariga på Gothia Cup.

Vad ska jag tänka på när jag söker uppdrag?

Det absolut viktigaste, förutom att du fyller i dina personuppgifter korrekt, är att du noga läser igenom vilket eller vilka uppdrag som passar dig bäst – och att du har åldern inne. Om du dessutom ger oss en bra presentation av dig själv och varför du vill bli en del av Gothia Cup är det ett extra plus.

Behöver jag komplettera min ansökan med något?

För våra ledaruppdrag ser vi gärna att du skickar med ditt CV, annars räcker det med formuläret här på hemsidan. Vi kan även komma att begära utdrag ur belastningsregistret för de uppdrag där du har en nära kontakt med våra gäster, exempelvis inom skolboende.

När börjar uppdraget?

Datum varierar beroende på vilket uppdrag du har. Du hittar detaljer för uppdragen under ”Mer info”, intill ansökningsknappen. Första dagen för de flesta av våra funktionärer är lördagen 17 juli – vecka 28.

Får jag några raster?

Ja, det får du. Det är viktigt att du som funktionär får möjlighet att ta pauser och äta ordentligt. Däremot är det svårt att ha bestämda tider för dagliga raster och matpauser. Det gäller att vara flexibel och planera raster tillsammans med den som är ansvarig.

Jag har inget boende i Göteborg. Ordnar ni boende för funktionärer?

Nej, tyvärr har vi inte möjlighet att erbjuda boende åt våra funktionärer. Enda undantaget är uppdragen skolvärd och Teamledare på skola, där uppdraget innebär att bo på en skola under hela uppdragsperioden.

Får jag någon ersättning som funktionär?

Ja, det får du. Den ersättning som du eller din förening erhåller är en uppskattning för ett ideellt uppdrag som utförts. Det innebär att uppdraget som utförs inte är jämställt med ett vanligt sommarjobb.

Erbjuder ni något mer än en ekonomisk ersättning?

Absolut. Om du har rätt inställning, är ambitiös, flexibel, och tar dig hela vägen fram till ett uppdrag erbjuder vi dig följande:

  • Utbildning

  • Möjlighet att växa i en världsledande organisation

  • Om önskas, ett intyg med personligt utlåtande

  • Arbetslivserfarenhet

  • Funktionärskläder

  • Frukost, lunch och middag under turneringen

Kommer jag att bli kallad till en intervju?

Om du går vidare i rekryteringsprocessen efter du ansökt så blir du kallad till en intervju. Vissa uppdrag kräver inget intervjutillfälle. 

Om jag inte får något uppdrag, hur och när får jag veta detta?

Något speciellt sista-datum finns tyvärr inte. Vi försöker att meddela alla sökande efter hand. Skulle du däremot inte fått något besked i början av juni ska du ta kontakt med Gothia Cup på [email protected]

Om jag har svårt att välja, kan jag bli rekryterad för fler än ett uppdrag?

Nej, du kan inte bli rekryterad till fler än ett uppdrag. När du ansöker kan du välja ett första val, andra val och tredje val. Vi utgår alltid efter ditt första val men om vi anser att du är mer passande för andra uppdrag så kommer du att bli kontaktad.

Finns det någon särskild utbildning som funktionär?

Ja, det finns det. Samtliga funktionärer måste genomföra minst en utbildning för att bli godkänd som funktionär. Antalet utbildningar varierar beroende på vilket uppdrag du har. Alla utbildningar i Gothia Cups regi är obligatoriska.

Vilka tider är det som gäller under själva cupveckan?

Det varierar beroende på uppdrag. Som skolvärd bor du på skolan hela veckan, som kokerska kan det bli långa dagar och som matsalsvärd eller städare är passen cirka åtta timmar per dag.

Får jag några speciella kläder som funktionär?

Självklart, samtliga funktionärer får minst en t-shirt. Funktionärskläder tillsammans med ackrediteringsbrickan hämtar du ut på Heden ett par dagar före turneringen. Om du blir antagen som funktionär kommer vi att informera dig ytterligare.

Om jag har fler frågor, vad gör jag då?

Då tar du kontakt med oss på Gothia Cup genom att maila [email protected] eller ringa oss på 031-50 67 80.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy