Gothia Cup

Athinaikos FC – laget där fotboll är mer än bara fotboll

I det grekiska laget med två landslagsmålvakter ligger fokus främst på att utveckla människor.

Fanns Katsaounos tränar Athinaikos B16-lag, och är vice president i klubblaget. A-laget har fallit ur det nationella seriesystemet i Grekland och spelar i dag i Athens regionala division. Men minnet om den gamla goda tiden är kvar.
– Det var två oavgjorda matcher. Det blev 0–0 i bägge matcherna innan Manchester United avgjorde den sista matchen på övertid, säger han med ett brett leende.

 Det finns inget tävlingsinriktat alls i det tränaren Fanns Katsaounos säger i övrigt. Såväl han som lagets målvakt, som står utanför skolan där de bor, är väldigt tydliga med att främst är den generella upplevelsen som är anledningen till att de är med i turneringen. Vilket kan tyckas anmärkningsvärt när målvakten Antony Kioroglou, som står jämte honom, dessutom spelar för det grekiska ungdomslandslaget.
– Det gör jag med, säger ytterligare en spelare i närheten. Aggelos Narria heter han. Även han är målvakt.

 De bägge målvakterna konkurrerar om förstaplatsen i såväl landslagsdressen som i klubblaget. Ändå är de två Athinaikos-spelarna och deras tränare ödmjuka med den sportsliga målsättningen.
–  Jag har bara spelat en gång mot ett utländskt lag, det var mot Israels U18-landslag. Det var en trevlig upplevelse. Jag tror att vara med i Gothia Cup framför allt blir en väldigt positiv livsupplevelse. Jag vill råka på andra kulturer, religioner och förstå mig på hur andra människor tänker nu när jag är här, säger Antony Kioroglou.

 Tränaren, Katsaounos, vill naturligtvis att laget tar sig långt i turneringen. Men betonar att det finns mer till det, än att bara vinna fotbollsmatcher.
– Vi hoppas att spelarna inte bara spelar matcher. De behöver också få erfarenheten härifrån för att växa som spelare. De behöver ha roligt och spendera tid med sina lagkamrater och komma varandra närmre, säger han.

Från vänster i bild: Antony Kioroglou, Fanns Katsaounos och Aggelos Narria.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy