Celebrate The Game - Gothia Cup

Celebrate

The Game

Celebrate the Game är ett fair play-projekt som Gothia Cup driver tillsammans med Länsförsäkringar för att skapa en bättre miljö för alla, såväl på som vid sidan av planen. Vår övertygelse är att vi alla – spelare, ledare, föräldrar, domare, supportrar och arrangörsorganisationen – kan hjälpas åt att påminna varandra om att respektera varandra och att tänka på hur vi uppträder mot varandra. Tillsammans skapar vi ett ännu bättre klimat på och runt våra planer.

Celebrate The Game

VAD VI GÖR

Please remember

Please remember

Under Gothia Cup kommer ni hitta vår "please remember”-skylt vid alla spelområden. Det är en skylt med några korta men dock så viktiga budskap: "this is youth football", "the referees are human", "the coaches are volunteers" och "this is only a game". Syftet är att skylten ska hjälpa oss att påminna varandra om vad som är viktigast på och vid sidan av våra fotbollsplaner.
Celebrate The Game

Matchdelegater

För att bibehålla fair play under alla matcher, tror vi att det är viktigt att det alltid finns personer på plats som observerar och rapporterar om vad som händer på och vid sidan av planen. Under Gothia Cup finns därför matchdelegater på alla spelområden. Matchdelegaterna finns på plats för att stötta spelare, ledare, domare och funktionärer och uppmuntra alla till att agera i Celebrate the Game-anda.

Referee

Domarobservatörer

För att alla domare ska få bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas, känna sig trygga och känna sig motiverade så finns domarobservatörer på alla spelområden. Fokus ligger på yngre och nya domare, som tillsammans med observatören kan utvärdera sina insatser för att kunna fortsätta utvecklas i sitt dömande.

STORA VINNARE

Fair Play Trophy

Fair Play Trophy delas ut till ett antal lag under Gothia Cup. För att bli nominerat ska laget ha visat prov på ett gott uppträdande under årets Gothia Cup. Spelare och ledare ska under hela cupen ha agerat på ett föredömligt sätt mot såväl motståndare som domare och övriga funktionärer. Även lagets supportrar ska på ett positivt vis ha bidragit till att sprida en god stämning runt laget och dess matcher.

Våra domare och matchdelegater nominerar lagen till Fair Play Trophy. Men ett lag kan även själva nominera en motståndare efter en match – informera domaren efter avslutad match, där ni med en kort kommentar förklarar varför ni tycker att laget är en bra Celebrate the Game-ambassadör och bidrar till Gothia Cup-andan på ett sätt som gör att det förtjänar att belönas med Fair Play Trophy.

Tidigare vinnare

Fylkir 1, B15 (ISL), Skillingaryds IS B16 (SWE) och Mexico United G16 (MEX)

Hoops (LIB), Eskilsminne IF (SWE), Lyn Fotball (NOR) och Prep School Pumas White (ENG).

MAIN PARTNER

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy