Fair Play för bättre miljö på och vid sidan av planen

Fair Play, eller bristen på Fair Play, är ett problem inom idrotten. Inte minst om det får fäste bland unga, som ska utvecklas till både idrottare och individer. För Gothia Cup är rätt attityder avgörande. 

Celebrate the Game är ett fair play-projekt som evenemangen driver för att skapa en bättre miljö för alla, såväl på som vid sidan av planen. Projektet består av en rad delprojekt: Fair Play Trophy, Please Remember-skyltar, Team Steward.

För att skapa en ännu bättre miljö har Gothia Cup också domarobservatörer och matchdelegater. Allt för att öka respekten för Fair Play bland deltagare, ledare, åskådare, delegater och föräldrar.

Team Steward

Lagen har ansvar för Fair Play. För att förstärka det utses en person per lag, det kan vara ledare eller annan medföljande, som har ansvar för det egna laget. Team Steward skrivs upp i laguppställningen och har ansvar för hur det egna laget, ledarna och supportrar uppträder under matcherna.

Please remember

Gothia Cup utvecklar unga människor och ger dem minnen för livet. Det ska vara glada minnen, där spelare, ledare och funkktionärer har fått uppmuntran. Därför finns Please remember-skyltar vid alla spelområden. Det är korta budskap med budskap som  "this is youth football", "the referees are human", "the coaches are volunteers" och "the parents cheer for everyone". Syftet är att skylten ska hjälpa oss att påminna varandra om vad som är viktigast på och vid sidan av våra idrottsplaner.

Matchdelegater

För att bibehålla fair play under alla matcher, tror vi att det är viktigt att det alltid finns personer på plats som observerar och rapporterar om vad som händer på och vid sidan av planen. Under Gothia Cup finns därför matchdelegater på alla spelområden. Matchdelegaterna finns på plats för att stötta spelare, ledare, domare och funktionärer och uppmuntra alla till att agera i Celebrate the Game-anda.

Fair Play Trophy

Gothia Cup hyllar Fair play. För att öka stoltheten bland deltagarna utser vi Fair Play Trophy. De lag som nomineras har visat på ett gott uppträdande under årets turnering. Och det är inte bara deltagarna och ledarna som bedöms. Även lagets supportrar ska ha bidragit till god stämning runt matcherna.

Länsförsökringar

Tidigare Fair Play Trophy vinnare

Girls Unite G13 (USA), Boo FF G14B (SWE), Empire FC G16 (UAE), AIK B17 (SWE)

Fylkir 1, B15 (ISL), Skillingaryds IS B16 (SWE) och Mexico United G16 (MEX)

Hoops (LIB), Eskilsminne IF (SWE), Lyn Fotball (NOR) och Prep School Pumas White (ENG).

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy