Celebrate

The Game

Celebrate the Game är ett fair play-projekt som Gothia Cup driver tillsammans med Länsförsäkringar för att skapa en bättre miljö för alla, såväl på som vid sidan av planen. Vår övertygelse är att vi alla – spelare, ledare, föräldrar, domare, supportrar och arrangörsorganisationen – kan hjälpas åt att påminna varandra om att respektera varandra och att tänka på hur vi uppträder mot varandra. Tillsammans skapar vi ett ännu bättre klimat på och runt våra planer.

Celebrate The Game

VAD VI GÖR

Please remember

Please remember

Under Gothia Cup kommer ni hitta vår "please remember”-skylt vid alla spelområden. Det är en skylt med några korta men dock så viktiga budskap: "this is youth football", "the referees are human", "the coaches are volunteers" och "this is only a game". Syftet är att skylten ska hjälpa oss att påminna varandra om vad som är viktigast på och vid sidan av våra fotbollsplaner.
Celebrate The Game

Matchdelegater

För att bibehålla fair play under alla matcher, tror vi att det är viktigt att det alltid finns personer på plats som observerar och rapporterar om vad som händer på och vid sidan av planen. Under Gothia Cup finns därför matchdelegater på alla spelområden. Matchdelegaterna finns på plats för att stötta spelare, ledare, domare och funktionärer och uppmuntra alla till att agera i Celebrate the Game-anda.

Referee

Domarobservatörer

För att alla domare ska få bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas, känna sig trygga och känna sig motiverade så finns domarobservatörer på alla spelområden. Fokus ligger på yngre och nya domare, som tillsammans med observatören kan utvärdera sina insatser för att kunna fortsätta utvecklas i sitt dömande.

STORA VINNARE

Fair Play Trophy

Fair Play Trophy delas ut under Gothia Cup. Den eller de nominerade ska ha visat prov på ett gott uppträdande under årets turnering. Den/de nominerade ska under hela cupen ha agerat på ett föredömligt sätt mot såväl motståndare som domare och andra funktionärer. Även lagets supportrar ska på ett positivt vis ha bidragit till att sprida en god stämning runt laget och deras matcher.

Det är ni som bestämmer vem som skall nomineras. Det kan vara ett helt lag, en enskild spelare eller en supportergrupp. Visst har vi våra domare och matchdelegater som nominerar, men vi tror att ni som besökare eller deltagare uppmärksammar ännu mer positiva händelser i sann Fair Play anda.  


Ett lag kan även nominera en motståndare efter en match.

För att nominera använder ni vårt formulär på hemsidan. Där får ni, med en kort kommentar, förklara varför ni tycker att laget, gruppen eller personen är en bra Celebrate the Game-ambassadör. Tillsammans hittar vi den som bidrar till Gothia Cup-andan på ett sätt som gör sig förtjänt av att belönas med Fair Play Trophy!

Tidigare vinnare

Girls Unite G13 (USA), Boo FF G14B (SWE), Empire FC G16 (UAE), AIK B17 (SWE)

Fylkir 1, B15 (ISL), Skillingaryds IS B16 (SWE) och Mexico United G16 (MEX)

Hoops (LIB), Eskilsminne IF (SWE), Lyn Fotball (NOR) och Prep School Pumas White (ENG).

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy