Gothia Boost Tour

Efter vinsten i Gothia Boost Tour tränar tjejerna i Gimonäs Umeå IF än mer flitigt

I höstas hade ledaren Annika bestämt träff med tjejlaget från Umeå på McDonalds, då överraskades de med blåsorkester, konfetti och musik – laget hade vunnit Gothia Boost Tour och sitt deltagande i Gothia Cup i sommar. Nu längtar laget efter sommaren och resan till Gothia Cup och Göteborg.

Nu har det gått några månader sedan tjejerna i Gimonäs Umeå IF överraskades på McDonalds men dagen för överraskningen finns färskt i minnet. Annika Rhodin, som är tränare för laget säger att vinsten har gett tjejerna ett minne för livet och peppat dem att träna ännu flitigare. Det är även många föräldrar som hört av sig till henne efter vinsten och alla tycker det är så roligt. 

Hela den dagen var så bra, överraskningen med maten, musiken och konfettin kommer vi aldrig att glömma, det är ett minne för livet! - Annika Rhodin, tränare Gimonäs Umeå IK G14

Umeå är fortfarande täckt av ett tjockt täcke snö när vi pratar med Annika i slutet av mars. Laget har då inte haft möjlighet att börja träna utomhus för det finns inga tillgängliga planer och att träna inomhus är inte heller lätt då tiderna i hallarna prioriteras för inomhusidrotterna och elitidrotten. En del av tjejerna i laget har deltagit i den teknikträning som finns för flickor under vintern, där får de även chansen att träffa spelare från andra föreningar eftersom träningen är öppen för alla. Alla väntar på att snön ska försvinna så de kan börja träna på riktigt igen, då väntas träning tre gånger i veckan samt matcher. På helgen efter vårt samtal hade laget upptaktsträff där de först skulle bowla och sedan gå och se elitlaget Umeå IKs damer spela match.  

När vi frågar vad vinsten i Gothia Boost Tour har betytt för laget säger Annika att några tjejer som varit tveksamma till om de ska fortsätta spela fotboll valde att stanna kvar i laget tack vare vinsten. En annan tjej som kanske inte alltid varit flitigast på träningen hade sagt att hon nu skulle träna stenhårt inför Gothia Cup. Annika säger att vinsten verkligen har påverkat laget positivt. Hon säger också att det var bra att överraskningen kom just under hösten för det har gett laget något att se fram emot.

I den här åldern är det många som slutar enligt statistiken och pandemin har gjort det enklare för dem att sluta framför allt för de som tycker att helheten med matcher och cuper är viktigare är just själva fotbollen. - Annika Rhodin, tränare Gimonäs Umeå IK G14

Nu längtar hela laget efter sommaren och resan till Gothia Cup och Göteborg. De ser fram emot alltihop – att spela fotboll, invigningen, gå på Liseberg, bada i havet och bo i skolsal tillsammans. Att bo på skola hade varit ett självklart val även om de hade anmält sig utan Gothia Boost Tour-vinsten eftersom upplevelsen att bo tillsammans, hänga med spelare från andra lag och länder är det som gör cupkänslan. 

Se alla filmer från Gothia Boost Tour

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy