Gothia Cup

Escuela de Fútbol Platense: "Det är upplevelsen vi är här för"

Det argentinska laget är redo för Gothia Cup!

Efter helgen är nu lagen på plats i Göteborg och under måndagsmorgonen har matcherna rullat i gång. 1603 lag från 59 nationer möts under veckan – däribland det argentinska laget Escuela de Fútbol Platense som spelar i B12-klassen.
- Det är viktigt för oss att vara här. Barnen får chansen att representera Argentina vilket betyder mycket för oss, säger tränaren Matias Raia.

Gothia Cup har, på grund av pandemin, tvingats ställas in i två år. Nu när turneringen äntligen är tillbaka ser klubbmedlemmarna i Escuela Platense fram emot en fartfylld vecka.
- Turneringen är en vacker upplevelse och det är just upplevelsen vi är här för. Vårt främsta mål med deltagandet i Gothia Cup är att utvecklas, säger Matias Raia.

Matias Raia trycker mycket på vikten av att barnen i laget ska trivas och ha det bra.
- Vi flög hit via Amsterdam och bor nu på en skola i Göteborg. Barnen uppskattar gemenskapen med att bo ihop under veckan. För en av dem är det första gången utomlands, så det är en exalterande upplevelse, säger han.

På frågan om de ska passa på att hitta på något annat under tiden i Göteborg är svaret självklart.
- Vi ska definitivt besöka Liseberg och åka berg- och dalbana! Vi vill passa på att uppleva den svenska kulturen så mycket som möjligt.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy