Gothia Cup

Första målen gjorda på Gothia Cup 2023

Hammarbys Gabriella Hjelte gör första målet på SKF Arena

Gothia Cup 2023 har officiellt startat och målen har börjat rulla in. Hammarby IF FF G17 gör det första målet i turneringen efter bara två minuter.
– Det är såklart alltid kul att vara här på Gothia och såklart jättekul att få göra det första målet, säger Gabriella Hjelte.

Den första dagen av Gothia Cup är officiellt startad, med matcher som spelas över hela Göteborg med omnejd. Då de första matcherna rullar igång kommer även målen. Det första målet i turneringen kom efter bara två minuter i det spännande mötet mellan FC New England från USA och svenska Hammarby IF FF G17.

Stockholmslaget låg på från start och spelade offensivt. Gabriella Hjelte, kapten i Hammarbys lag, såg till att göra det första målet efter bara två minuter. En cross in i straffområdet räddades först av målvakten, men anfallaren var snabbt på returen och såg till att peta in den i målet.
– Det känns jättekul! Det är såklart alltid kul att vara här på Gothia och såklart jättekul att få göra det första målet, säger Gabriella.

Hjelte gjorde även lagets andra mål på en omställning och de kunde fira en 2-0 vinst. Med de kortare speltiderna har laget sett till att de anfaller från start.
– Det är någonting vi verkligen har försökt att fokusera på, att köra från start och vinna, säger Gabriella.