Förväntningarna på sommaren är höga för Dösjöbro IFs tjejer - Gothia Cup
Gothia Boost Tour

Förväntningarna på sommaren är höga för Dösjöbro IFs tjejer

Tjejerna i laget ser fram emot att spela Gothia Cup i sommar, de förbereder sig för att gå långt. Sedan de vann sitt deltagande genom Gothia Boost Tour har det pratats om Gothia Cup på varje träning.

Tjejerna i Dösjöbro IF förbereder sig inför sommaren och Gothia Cup. De tränar två gånger i veckan och spelar matcher. Under hösten gick det lite trögt och motivationen var inte på topp men sedan januari har det gått bättre. När vi pratar med tränaren Jimmie i slutet av mars har de nyligen vunnit en träningsmatch mot ett av de bättre lagen i Skåne med hela 6-1. Tjejernas motivation är på topp efter att de vann Gothia Boost Tour i höstas.

Jimmie hade lurat tjejerna att det hade blivit något fel med deras anmälan, men i själva verket hade de blivit utvalda av Gothia Cups partner Puma som en av vinnarna i Gothia Boost Tour. Laget vann sitt deltagande på Gothia Cup 2022.

Både Jimmie och många av föräldrarna har varit på Gothia Cup tidigare, de ser lika mycket fram emot att laget ska delta som tjejerna själva. Nästan alla föräldrarna ska följa med till Göteborg för att heja fram laget mot framgångar.

Jag har försökt förklara för tjejerna hur stort det är att få vara med på Gothia Cup, men jag tror inte de förstår det än. Det kommer bli ett minne för livet. - Jimmie Andersson, tränare Dösjöbro IF

Förväntningarna på Gothia Cup höga, laget vill vara med och slåss om de främsta placeringarna och Jimmie gör allt han kan för att förbereda spelarna på bästa sätt. När vi pratar med Jimmie är laget på en annan cup där de gick till finalspel och som en sista uppladdning ska de spela en mindre cup en månad innan resan går till Göteborg och Gothia Cup.

Spelarna ser fram emot att få spela mot lag som de normalt inte spelare mot, framför allt mot utländska lag. Men de ser även fram emot allt runt omkring matcherna som att sova tillsammans en hel vecka, det har de inte gjort tidigare.

Se alla filmer från Gothia Boost Tour

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy