Gothia Cup

I Alliance FC berikar livet fotbollen – och vice versa

Tränaren: Fotboll handlar om att utveckla människor.

Alliance FC är ett lag som är ytterst välkända över sociala medier.
Det trots att laget bygger på annat än resultatsinriktad ungdomsfotboll.
– Vi är här för att ha en vecka fylld av upplevelser. Att ha roligt, spela bra fotboll och att skaffa massa vänner – vilket är det allra viktigaste, säger Mehran Rowshan, tränare för B16-laget.
 

När vi möter upp Mehdi Rowshan på flygplatsen dyker det omedelbart upp ungdomar som tar bilder tillsammans med honom. Han ställer välvilligt upp för foto innan han pratar med oss.
Trots att han själv är välkänd är han högst ödmjuk med ambitionerna laget har, och med vad han vill med sin fotboll.
– Fotboll är mer än bara ett spel. Fotboll är livet och vi pratar hela tiden om det i laget. Fotboll är när du lär dig att vara med människor. Självklart är fotboll ett spel, men det finns andra dimensioner till det, och främst handlar det om mänskliga interaktioner, säger han.

Rowshans fotbollsfilosofi bygger på att fotboll berikar ungdomarnas liv – på samma sätt som deras liv berikar fotbollen de spelar.
– Det är en livscirkel. Om du ser på det, så är fotboll livet. Du vinner, du förlorar – och du måste lära dig att hantera det på daglig basis.

 Han uppmanar sina spelare att att bygga broar med andra lag – att få de att närma sig de andra medmänniskorna i Gothia Cup så att de utvecklas som människor och så att de får ut så mycket av sin vistelse i Göteborg som möjligt.
– Vid den här åldern spelar du matcher och får erfarenheter. Men du bygger också vänskaper för framtiden, vilket är det allra viktigaste. 

När han ska beskriva vad han vill att laget ska ha tagit med sig efter veckan är tydlig:
– Det här laget är en familj. Det är mitt fjärde lag som jag har med mig till Gothia Cup och de besitter samma anda som mina tidigare lag. De är ett, de är tillsammans och de hjälper varandra. Förhoppningsvis kan vi säga ännu mer om spelarna efter en vecka.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy