I år är det cupernas år för Alviks IKs tjejer - Gothia Cup
Gothia Boost Tour

I år är det cupernas år för Alviks IKs tjejer

Om några veckor sätter sig tjejerna på tåget mot Göteborg och sommarens stora fotbollsäventyr Gothia Cup. Fram tills dess är det fullt upp med träningar, matcher och andra cuper, allt för att de ska vara så förberedda som möjligt.

Under en träning i höstas överraskades tjejerna från Alviks IK av vår partner Bravida och Gothia Boost Tour med att de vunnit en plats på Gothia Cup sommaren 2022. När de senare under hösten hade säsongsavslutning gick filmen från deras vinst i Gothia Boost Tour på repeat hela kvällen. Vinsten har motiverat det tävlingsinriktade laget som nu tränar för att försöka vinna Gothia Cup för flickor 14 år.

När vi pratar med ledaren Anja i mars är det fortfarande vinter i Alvik, som ligger strax utanför Luleå men i år har de kunnat träna några pass utomhus tack vare bra väder och snöskottning. Halva laget spelar även basket, några spelar ishockey och några åker längdskidor så även om det inte alltid finns möjlighet att träna fotboll under vintern håller tjejerna igång. Anja ser positivt på att de håller på med andra idrotter också, hon ser helst att tjejerna håller på med idrott i många år till.

För att ändå få till fotbollsträningar under vintern samarbetar de med ett annat lag, de låter tjejerna vara med på varandras träningar och spelar träningsmatcher mot varandra. Många av tjejerna från de två lagen känner varandra väl då de går fotbollsinriktning tillsammans på högstadiet.

Både spelare och ledare har gått en utbildning i fotbollspsykologi som Anja menar har varit väldigt givande för alla. Tjejerna är i en ålder då det händer mycket i kroppen och utbildningen har lärt dem att hantera det som händer, och ledarna har lärt sig hur de kan stötta tjejerna på bästa sätt. Våga har blivit lagets ledord - våga att satsa men också våga att misslyckas för att kunna utvecklas.

Under pandemin har motivationen i laget varit sämre än vanligt när vi inte kunnat spela lika mycket matcher och inte åka på cuper. Vi brukar ha kick-off inför cuper med film och pizza men det har vi ju inte heller kunnat göra. Efter vinsten i Gothia Boost Tour är det sprutt i tjejerna igen och motivationen är på topp. - Anja Larsson, tränare Alviks IK

2022 blir ett riktigt cupår för tjejerna, först ut är lagets första 11 mot 11-cup, näst på tur en cup där matcherna spelas på natten och sedan ytterligare två cuper innan det bär av mot sommarens stora äventyr, Gothia Cup. Hela laget är tacksamma för vinsten i Gothia Boost Tour som har gett dem motivationen tillbaka. Trots att tjejerna är unga tar de stort eget ansvar och vill bli så bra de bara kan och vara förberedda inför Gothia Cup.

Se alla filmer från Gothia Boost Tour

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy