Gothia Cup

Intercups MX från Mexiko spelar Gothia Cup för andra gången i år

Mexikanerna började turneringen starkt och har siktet inställt på att ta med sig trofén hem till Cancun från Göteborg.

I januari tidigare i år spelades den första upplagan av Gothia Cup Cancun i Mexiko. Intercups MX agerade då värdklubb. Främst var det lag från de amerikanska kontinenterna som välkomnades till det varma semesterparadiset på den mexikanska västkusten.

Gothia Cup Cancun spelar en viktig roll för ungdomsfotbollen på andra sidan atlanten. Emilio Herrera, huvudtränare för Intercup MX, är mycket nöjd över samarbetet med Gothia Cup.
– Vi är väldigt, väldigt glada över att kunna välkomna lag från så många länder till Gothia Cup Cancun hemma i Mexiko. Den mexikanska ungdomsfotbollen är väldigt bra. Det är dock viktigt att få möta bra lag även från andra länder, så förhoppningsvis blir det ännu fler länder i Mexiko nästa år, säger han.

Tränaren har tack vare den lyckade turneringen på hemmaplan, såväl som en minst lika lyckad turnerings-turné i Sverige och Finland, goda anledningar till att ha höga förhoppningar på årets deltagande i Gothia Cup i Göteborg.
– Vi har vunnit hemma i Mexiko och vi vann dessutom alla de tre turneringar vi spelade i Skandinavien innan Gothia Cup. Vi är självklart här för att vinna igen, säger han. 

Under B15-lagets premiärmatch, i vilken man ställdes mot Hammarby IF FF 2, bevisade spelarna att tränaren har fog för sina höga förväntningar. Det var nämligen ett väloljat mexikanskt maskineri som med relativ enkelhet spelade sig igenom stockholmslaget gång efter annan. Innan slutsignalen hade Intercups MX nätat sex gånger om. Forwarden Domenico Giacopello stod själv för fyra av målen.
– Det kändes väldigt bra att hjälpa laget att vinna första matchen, det är inte varje match man lyckas göra fyra mål, säger han.

– Men det brukar bli minst ett, flikar en nöjd och stolt tränare in.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy