Gothia Cup

Laddad stämning på Göteborgs gator inför Gothia Cup-invigningen på Ullevi

Det kryllar av förväntansfulla ungdomar från världens alla hörn på gatorna mellan Heden och Ullevi inför den stora Gothia Cup-invigningen.

Utanför Ullevi är luften laddad med spänning och förväntan. Invigningen av världens största ungdomsfotbollsturnering, Gothia Cup, närmar sig. En vecka fylld av passion, fotboll och gemenskap ligger framför oss och ungdomar från hela världen är redo att skapa minnen för livet tillsammans.

– Det är väldigt många lag, väldigt många länder och väldigt mycket nya människor. Det är häftigt, säger amerikanen Chris Gonzales.

Ett gäng tyskar går skrattandes förbi. De har skaffat sig nya vänner under dagen som gått.
– Vi har redan lärt känna ett lag från Brasilien och några svenskar, Det är superkul med alla människor, säger Johanna Clara Brambring.

Invigningen av Gothia Cup är inte bara en ceremoniell startpunkt, utan också en symbol för samhörighet och sammanhållning bland ungdomar från olika kulturer och bakgrunder. Det är en färgsprakande och mångkulturell fest, där ungdomar klädda i olika landslagströjor och klubbfärger tillåts mötas i den gemensamma entusiasmen inför världens största sport, fotboll.

Mellan Heden och Ullevi står ett mexikanskt gäng rustade i grön-röd-vita sombrero-hattar och traditionella wrestler-masker. De är laddade inför kvällen.
– Jag tror att det kommer att bli en fantastisk invigning, vi är här för att njuta av upplevelsen, säger Alejandro Veloz. 

För den som befunnit sig i Göteborg med omnejd under dagen står det klart att turneringsstubinen uppenbart redan är tänd. För den som tar sig till Ullevi ikväll kommer det att bli än mer uppenbart. När stubinen brinner ut, och en fyrverkerishow som färgar himlen i en explosion av ljus och glädje tar vid, så vet man. Låt fotbollsfesten Gothia Cup börja!

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy