Gothia Boost Tour

Ljungskile SKs killar satsar mot Gothia Cup

När spelarna i Ljungskile SK B18 planerar sommaren är de noga med att sommarjobb och Gothia Cup inte krockar. Alla ser de fram emot en sommarvecka fylld med fotboll och att få hänga tillsammans på Heden.

Under en träning en mörk och kall kväll i höstas hade killarna från Ljungskile SK kanske sin konstigaste träning. Mitt i träningen dök ett domarteam upp och tog många väldigt märkliga beslut, till slut samlade domaren alla spelarna vid sidlinjen och fyrverkerier sköts upp på andra sidan planen. In kommer fyra matchdelegater med en check, laget hade blivit utvalda av vår partner Länsförsäkringar och vunnit Gothia Boost Tour.

Det var en av spelarnas pappa som hade skickat in ansökan och inte ens tränaren Jesper visste om att laget hade vunnit en plats i Gothia Cup förrän laget överraskades. Efter vinsten i Gothia Boost Tour har laget tränat på men när vi pratar med Jesper i början av april har det varit så dåligt väder senaste veckan att planerna varit avstängda, annars tränar de fyra till fem gånger i veckan och spelar matcher. Säsongen 2022 spelar laget i serien för U19 division 1, där möter de flera akademilag vilket spelarna i Ljungskile SK tycker är både kul och utmanande. Som sista uppladdning inför Gothia Cup planerar Jesper att ta med sig killarna i laget till ett militärområde och testa på deras riktigt tuffa militärbana.

Killarna har taggat till lite extra efter vinsten i Gothia Boost Tour. De tycker att det ska bli roligt att spela Gothia Cup och att det händer något extra speciellt i sommar. Många av dem söker sommarjobb just nu, men de är noggranna med att de måste vara lediga under Gothia Cup. - Jesper Ekström, tränare Ljungskile SK

Just det här laget har inte spelat Gothia Cup tidigare, därför tycker de att det ska bli extra roligt i sommar eftersom det är sista året de kan vara med. Spelarna ser fram emot sommaren, få hänga tillsammans på Heden och att spela fotboll. De hoppas få möta internationella lag och kanske lag från Stockholm.

Se alla filmer från Gothia Boost Tour

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy