Gothia Cup

"Meet the World" bjöd på fotbolls-gatufest i centrala Göteborg

SKF-satsningen "Meet the World" samlar lag från hela världen under ett och samma tak under Gothia-veckan.

Inför Gothia Cup arrangerar varje år SKF inhemska kvalturneringar i ett antal olika länder runt om i världen. Vinnande lag i respektive land belönas med en resa till, och ett deltagande i, världens största ungdomsfotbollsturnering. 

Väl på plats bor vinnarlagen från respektive land tillsammans på en skola i centrala Göteborg. För att spelarna ska lära känna varandra, och på så vis i förlängningen även “möta världen”, inleddes veckan idag med en hejdundrande fotbolls-gatufest. 

Till en början var det, inte helt förvånande, en relativt trevande stämning då de olika lagen träffade varandra på gatan utanför skolan för första gången. Brasilien-gänget stod och småpratade med portugiserna i det ena gathörnet och belgarna tog några selfies med letterna i det andra. Sen satte någon på musiken. 

Sakta men säkert samlades lag efter lag runt spanjorskorna som direkt började dansa. Innan den första låten var slut hade ett nästan hundra meter långt dans-tåg formats bakom dem
– I Spanien älskar vi att dansa, så det kändes naturligt att börja dansa här också. Det var kul att alla andra hängde på för i början kändes det lite konstigt, men nu när vi börjat lära känna varandra märks det att alla är väldigt snälla och roliga. Vi ser väldigt mycket fram emot resten av veckan nu, säger Alba Bermejo från Spanien.

SKFs Chief Technology Officer Annika Ölme var på plats för att hålla ett kort tal och tacka lagen för deras deltagande. Hon var mycket nöjd och stolt över projektets lyckade första sammankomst.
– Många av de lag och spelare som kommer hit med hjälp av “Meet the World” hade inte haft någon möjlighet att få uppleva något som det här utan denna satsning. Det känns fantastiskt att erbjuda unga fotbollsspelande tjejer och killar en sådan här chans. Framför allt handlar den här satsningen om att reducera ojämlikhet och att föra människor närmare varandra. Dessutom har de väldigt roligt under tiden, det är en fantastisk energi här, säger hon.

Efter dansen och talet skruvades festen upp ytterligare när de unga fotbollsspelarna fick umgås på det sätt de gillar allra bäst, genom att kicka boll. Flertalet fotbollar kastades ut på gatan och det dröjde inte länge innan ungdomarna bildade multinationella cirklar för att trixa tillsammans.
Kārlis Miezis från det lettiska vinnarlaget är glad över att äntligen vara på plats.
– Det här eventet är riktigt häftigt. Jag har redan trixat med folk från massor av olika länder och skaffat flera vänner, säger han.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy