Gothia Cup

Right to Dream inledde med en 5-0-seger

Den ghananska akademin Right to Dream fick en flygande start i Gothia Cup 2023.

Inför tusentals personer på läktarna på SKF Arena besegrade Right to Dream det svenska laget Landskrona BoIS med 5–0 i sin första match i turneringen.

Publikfavoriterna Right to Dream vann B17E-kategorin Puma Trophy förra året. I dag var de tillbaka i aktion i Gothia Cup. De fick en bra start på matchen mot Landskrona BoIS. De gjorde tre mål i första halvlek. Den talangfulla anfallaren Prince Amoako gjorde två av målen. I andra halvlek adderade de två mål och vann till slut med fem måls marginal.

De skapade många chanser och spelade i vanlig ordning underhållande fotboll. Spelarna från Ghana visade även stor glädje när de firade sina mål.
– Vi är nöjda med vår start i Gothia Cup. Vi gjorde en bra match och vi gillar verkligen publiken här, säger spelaren Nene.

I morgon klockan 17.50 spelar Right to Dream mot det norska laget Fredrikstad Fotballklubb på SKF Arena.