Gothia Cup

This Girl Kicks uppmanar flickor att spela fotboll och ha kul ihop

This Girl Kicks från England är här med sitt G18-lag.

This Girl Kicks är ett engelskt initiativ vars syfte är att få tonåriga flickor att spela fotboll och hitta vänskaper genom sporten.
– Fotbollen på damsidan växer hela tiden och det är kul att få ta del av utvecklingen, säger spelaren Amelia Hart.


Det var kämpigt för laget att ta sig till Göteborg.
– I Manchester blev flyget inställt. Vi åkte till Bristol, och där blev det också inställt. Vi fick sedan åka från London. Allt försökte stoppa oss från att komma hit, men vi lyckades lösa det. Jag är absolut glad över att vara här, jag hade inte velat vara någon annanstans, säger vänsterbacken Amelia Hart.
Hon har spelat med laget i fyra år.
– Det är en bra organisation och jag har bra lagkamrater. Det är ett härligt och väldigt välkomnade lag. Vi är tajta i laget. Vi utvecklas och har roligt tillsammans, säger Amelia Hart.

Tränaren Gary Barrell berättar om bakgrunden kring laget.
– Vi uppmanar flickor att spela fotboll. Projektet startades 2017 och inleddes med en resa till New York. Vi har lag från 15-åringar, upp till 19-åringar.
De lägger stor vikt vid gemenskap och vänskap.
– Vi är måna om gemenskapen och du behöver inte vara världens bästa fotbollsspelare för att komma med i laget. Det är minst lika viktigt att du är en bra person. Om du är grym på fotboll men uppför dig som en idiot är du inte välkommen i vår klubb, säger Gary Barrell och utvecklar:
– This Girl Kicks är för spelare som är ödmjuka, jobbar hårt och vill knyta vänskapsband genom fotboll och resa runt i världen och spela mot likasinnade spelare från Europa och Nordamerika.
Nu är de alltså i Göteborg med sitt G18-lag.
– Vi försökte komma förra gången, men då blev Gothia Cup inställt. Vi är väldigt glada över att vara tillbaka i Gothia Cup efter att ha spelat här 2019, säger tränaren.
Deras 18-årslag spelar normalt sett i Central Warwickshire Girls Football League och har vunnit några nationella turneringar. De samarbetar med flera organisationer, vilket gör det möjligt för lagen att åka på turneringar i flera länder.
– U17-laget åker på tävlingar i Lissabon och Glasgow, U18-laget tävlar i Dallas och i Gothia Cup och U19-laget i Dublin och New York, säger Gary Barrell.

Amelia Hart tror på sitt lag.
– Jag hoppas att vi kan vinna några matcher och gå så långt som möjligt.
Detta är deras fjärde dag i Göteborg sen ankomsten i torsdags.
– Det är en fantastisk upplevelse. Jag älskar att vi är tillbaka i Gothia Cup. Det är en underbar turnering.
Hon håller också tummarna stenhårt för sitt England i EM.
– England gör bra ifrån sig. Förhoppningsvis lyckas vi nå finalen - om vi har tur! säger Amelia Hart.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy