Gothia Cup

“Vår passion för fotboll är det som sammanför oss”

Celebrate the Game är ett fair play projekt som Gothia Cup anordnar tillsammans med vår partner Länsförsäkringar, för att skapa en bättre miljö och ett bättre klimat för alla, både på och utanför planen.

Fotbollsmatcher handlar om mer än resultatet när domaren blåser av matchen. Det handlar om att vara sjyssta och möta varandra med respekt, vilket är det fair play berör.
Hur man behandlar varandra gäller allihopa, lagkamrater såväl som motståndare. Det tyska laget SSV Rhade 1925 e.V. vet vad fair play innebär.
– Det betyder att alla kan uppskatta spelet på ett bra sätt. Vi är inte taskiga eller skriker på varandra, vi ser bara till att motivera våra lagkamrater, säger Nele Wellman, 15 år.

Hennes lagkamrat Marie Hartweg, 16 år, håller med om att det är viktigt att man ser till de olika aspekterna av spelet.
– Jag tycker det är väldigt viktigt att ha roligt, säger Marie.

Spelarna, som båda representerar klubbens G17 lag, håller med om att det är viktigt att vara sjyssta mot varandra, vare sig det är under en träning eller en match. Att spendera tid med varandra utanför planen är en viktig del av upplevelsen också.
– Det handlar om att man kan ha kul när man spelar. Varenda en av oss har samma passion för fotboll och det är det som sammanför oss, säger Nele.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy