Gothia Cup

"Vi vill göra folket hemma stolta"

Beyond Limits om skillnaderna mellan Sverige och Nigeria.

Det Nigerianska laget Beyond Limits är i Göteborg för första gången i deras liv. Ambitionen hos spelarna är att plocka hem den åtråvärda trofén, laget deltar i Gothia Puma Trophy. Den turnering där det endast är inbjudna akademier som får delta.

Tio minuter innan matchstart börjar regnet falla, Beyond Limits målvakt drar på sig en mössa. Väl ute på plan spelas matchen i värmande tempo, med mycket leenden på samtliga spelare.

-Den stora skillnaden från hemma är att det är väldigt kallt, men det är något vi gillar. Det är skönt, säger målskytten Ogbonnaya Sunday Ejike.

Laget som kommer från den lilla staden Aiyepe utanför Lagos är vana vid regn, men inte kylan. Något hela laget benämner flertalet gånger.

-Vi hoppas kunna göra folket hemma stolta. Vi vill visa upp vårat lag och sätt att spela fotboll på. Laget har förberett sig väldigt länge för denna turnering och vi vill uppnå vårat mål, att vinna turnering, säger Arierhi Kparobo Nathaniel.

-Det glädjer oss enormt att vara här i Göteborg och äntligen få spela den här stora turneringen. Vi har känt oss väldigt välkomna av alla människor här, säger Ogbonnaya.

Beyond Limits spelar sin andra gruppspelsmatch imorgon 08.00 på Heden 4-Puma, motståndet är svenska Degerfors IF.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy