Vinsten i Gothia Boost Tour har varit en morot för laget från Lekstorps IF - Gothia Cup
Gothia Boost Tour

Vinsten i Gothia Boost Tour har varit en morot för laget från Lekstorps IF

Killarna från Lekstorps IF har spelat tillsammans sedan de gick i förskoleklass och nu ser de fram emot ett nytt stort äventyr tillsammans - de ska spela Gothia Cup i sommar, något de inte gjort tidigare.

En kväll i höstas när laget tränade dök helt plötsligt BK Häckens spelare Johan Hammar och Alexander Jeremejeff upp på planen i en bil från vår partner Volkswagen. Kort där efter gör paradorkestern Göta Lejon entré och sist kommer Gothia Cup representant och berättar att laget vunnit i Gothia Boost Tour och ska få spela Gothia Cup.

I slutet av april när vi pratar med tränare Pierre har laget varit igång med seriematcher ett tag, och det har gått över förväntan i år. Pierre säger att killarna nu är i den åldern då det är annat än fotbollen som lockar, både mopeder och tjejer, men de flesta är fortfarande kvar i laget. Några av spelarna som inte tränat så flitigt den senast tiden har insett att det inte är så lång tid kvar till Gothia Cup och då börjat bli mer aktiva på träningen igen. Pierre är noga med att säga att alla som tränar kommer få följa med till Gothia Cup, det är viktigt för lagkänslan.

Att vi vann i Gothia Boost Tour har definitivt varit en morot för killarna att fortsätta träna och hänga i. Alla ser fram emot att få spela Gothia Cup. - Pierre Johnsson, tränare Lekstorps IF

Just nu är lagets fokus seriematcherna som pågår fram till sommaruppehållet i juni. Då får killarna några veckor ledigt innan det är dags för träningsläger på hemmaplan där laget kommer göra de sista förberedelserna inför Gothia Cup. Väl på Gothia Cup ser killarna fram emot hela upplevelsen, atmosfären runt turneringen, bo på skola tillsammans och kanske framför allt få möta lag från andra länder.

Se alla filmer från Gothia Boost Tour

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy