Gothia Cup

34 mål i en match – flest hittills

Totalt 4341 matcher spelas i Gothia Cup 2019. Du kan med andra ord vara säker på att få se många mål. Men än så länge finns det ett lag som sticker ut – Sävedalens IF. Varför? De gjorde 34 mål i en och samma match.

Det svenska laget i Pojkar 18 klassen leder leder än så länge ligan om att göra flest mål i en match. Under måndagen inledde de turneringen på bästa sätt och skaffade sig en minst sagt rejäl målskillnad. Och det är uppenbart att målet är en plats i A-slutspelet som börjar under onsdag kväll.
“Vi har en bra och tydlig matchplan som vi garanterat kommer att hålla oss till”, säger Filip Granat, en av spelarna i truppen.

Dagens match mot brasilianska InterClubes skulle dock visa sig vara tuffare. Killarna från Sydamerika tog ledningen efter en tidigt dömd straff och spelade genomgående ett stabilt försvarsspel. Trots det stora bollinnehavet, i framför allt andra halvlek, lyckades inte Sävedalens IF spräcka nollan.     
“Efter första målet lyckades de stänga ute oss, det blev svårt att hantera bollen”, säger Linus Tingstrand från Sävedalens IF.

En vinst och en förlust, det betyder att svenskarna fortfarande har allt i egna händer inför den avslutande matchen i gruppspelet. Men dagens förlust innebär också ett jobbigare spelschema i ett eventuellt A-slutspel.   
“Om vi vinner imorgon slutar vi antagligen på andra plats i gruppen. Det betyder att vi blir tvungna att spela 1/64-final samma kväll, istället för att gå direkt till 1/32-final. Första plats i gruppen hade varit bättre”, says Linus Tingstrand.

Det går alltså inte att ta ut något i förskott, trots den väldigt stora segern i första omgången.    
“Nu drar vi hem och vilar upp oss, så att vi är redo inför imorgon”, says Linus Tingstrand.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy