Gothia Cup

Amerikanskorna siktar högt i Gothia Puma Trophy

Med sommarens VM-guld för de amerikanska damerna i närminnet kliver nu de 17-åriga tjejerna i NorCal Premier PDP in i inbjudningsturneringen Gothia Puma Trophy med samma ädla valör i sikte.

Premiärmatchen för det amerikanska laget spelades under måndagseftermiddagen på Heden 3 där Djurgårdens IF stod för motståndet. Det svenska motståndarlaget bjöd på en imponerande fysik medan NorCal-tjejerna stod för finessen.

Inte helt orättvist slutade matchen 2–2. Amerikanskorna Cailin Bloom och Sophie Vargas såg efter matchen tillbaka på en godkänd premiärinsats.

– Det var väldigt förväntansfullt och väldigt mycket nerver. Vissa av våra spelare är här för första gången. Därför tror jag att en del av oss är lite extra nervösa och visste inte heller riktigt vad som väntade. Men jag tycker att vi gjorde det bra ute på planen och höll en bra nivå under hela matchen, säger Sophie Vargas.

Det var en lång flygresa för att ta sig till Göteborg. En resa som gick utan några som helst problem, tycker de båda.

– Det var bara roligt och jetlagen var faktiskt inget stort problem alls. Vi hade ju hela söndagen på oss att fixa till det lite och förbereda oss inför den första matchen, menar Cailin Bloom.

Under sommarens fotbolls-VM för damer vann som bekant USA guld och har nu verkligen befäst sin position i den absoluta toppen. En bedrift som naturligtvis tjejerna i NorCal Premier PDP följde noga under sommaren, och något som de också tar med sig som inspiration.

– Det är definitivt en stor inspirationskälla för oss. Dessutom så sätter det faktiskt en liten extra press på oss när de andra vet att vi är från USA, säger Vargas.

Vad tror ni om era chanser i turneringen?

– Jag tycker att vi har en stor chans. Vi har kollat lite på våra motståndare och så länge som vi spelar så som vi ska göra kan vi vinna det här, tycker Bloom.

Kanske får de här tjejerna fira både VM-guld och Gothia Puma Trophy-guld den här sommaren.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy