Gothia Cup

Andreas Kolland blir invald i Hall Of Fame

Andreas Kolland har sedan Gothia Cup-debuten 1997 varit här med minst ett lag varje år. Totalt har han med sitt KFV Segeberg deltagit med knappt 200 lag och vunnit turneringen inte mindre än sex gånger. – Jag är väldigt stolt, säger han.

Sedan 2007 har ledare och eldsjälar med som gjort speciella intryck valts in i Gothia Cups Hall Of Fame. I år var det Andreas Kollands tur. Med det tyska distriktslaget KFV Segeberg har han varit en del av Gothia Cup i över 20 år och resan till Sverige är numera ett givet inslag varje år för hela familjen.

– Gothia Cup är speciellt. Man kan åka på andra turneringar och ha en bra vecka men ingenting är som Gothia Cup, säger Andreas Kolland.

Andreas Kollands Gothia Cup-äventyr började år 1997 när hans gamla tränare tipsade honom om en turnering i Sverige han rekommenderade starkt.

– Min gamla tränare ringde mig för att berätta om den stora turneringen i Sverige. Ni måste åka dit. Den är väldigt bra. Det blev mitt första år här på Gothia Cup, säger han och fortsätter:

– Det var fantastiskt. Bara temat ”Meet the world”. Jag hade aldrig hört om någon liknande turnering. Så jag började organisera resor till Gothia Cup. Först bara för mitt eget lag. Sedan fortsatte vi att ta med flera lag. 1999 var första året vi även hade med oss flicklag.

Det var även då Andreas började organisera att åka till Gothia Cup med distriktslag.

– Vi började med att prata med andra mindre klubbar. Vi sa att vi kan organisera och fixa allting men vi behöver starka lag. Visst, man kan åka till Sverige med en liten klubb. Det kommer bli trevligt men man kan inte vinna, säger Andreas.

Andreas och KFV Segeberg har även deltagit i flera olika Gothia Cup. Med ett av sina flicklag vann de det första Gothia Cup China, i Pyongyang.

– Det var en fantastisk erfarenhet. Den är organiserad som Gothia Cup, den heter Gothia Cup, men den är mer som en vanlig turnering. Ingenting är som Gothia Cup här i Göteborg. Det här ÄR Gothia Cup, säger han.

Nu är Andreas en av 28 andra eldsjälar som väljs in i Gothia Cups egna Hall of Fame.

– Först när jag fick samtalet blev jag chockad. Positivt chockad. Men jag är så klart väldigt stolt, säger han.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy