Gothia Cup

Ankomstdagen är här!

Spänning och glädje, två känslor som flera lag känner när de ankommer till Göteborg inför årets Gothia Cup. Turneringen drar igång om mindre än 24 timmar och förberedelserna är redan i full gång. Entusiasm över att få möta bra internationellt motstånd är återkommande hos de flesta spelare.

Kalifornien till Göteborg på 13 timmar, så lång tid tog det för NorCal Premier PDP att komma hit inför årets turnering. Det dröjer inte lång tid innan några av killarna hittar en närliggande fotbollsplan, samtidigt som de andra gör sig hemmastadda i rummet. Det visar sig att tidsskillnaden på åtta timmar kan medföra vissa problem.
”Vissa av oss tyckte att det var jobbigt att flyga. För oss var det dag under hela resan, vilket gjorde vårt att sova”, säger Ellis Brenneman.   

Överlag är dock killarna på bra humör och redo för turneringen. Spänningen som kommer av att befinna sig på andra sidan Atlanten är både äkta och stark.
”Jag ser fram emot att träffa nya människor från andra kulturer. Det kommer säkert vara många bra lag, så motståndet kommer att vara nyttigt och roligt”, säger Ellis Brenneman.

På andra våningen i Hvitfeldtska gymnasiet sitter Cantolao ADs tränare Alvaro Solar Velezmoro och förbereder spelarnas frukost. Han har nu tagit på sig tränarrollen efter att själv ha varit spelare och upplevde Gothia Cup för första gången redan 2001. Sedan dess har han varit e regelbunden deltagare.
”Det är en otroligt bra möjlighet för spelarna att lära av varandra, både när det kommer till fotboll och tack vare de olika kulturerna”, säger han.

Alvaro blir avbruten när spelarna frågar efter en till smörgås, vilket han går med på att dela ut om de lovar att göra sig klara för dagens träning.
”Nivån under Gothia Cup är riktigt hög och det är kul att seså många länder delta. Men vi måste var redo”, säger han.   

Det är mycket liv på skolgården utanför Hvitfeldtska när lag från hela världen anländer för att hitta sina rum. KL Youth Soccer från Malaysia är ett av dem och spelaren Rishyya är tillbaka för hennes andra Gothia Cup i rad. Hon nämner bland annat glädjen över att vädret är bra i år igen, men också fokuseringen på de kommande matcherna.
”Det kommer att bli tuffare i år. Vi är äldre och jag är säker på att flera lag har utvecklats och blivit bättre”, säger hon.

Spänningen är hög också bland de tolvåriga killarna i det franska laget ACBB Paris. Detta är första gången de deltar i Gothia Cup och humöret är på topp. Detsamma gäller för colombianerna i SKF Colombia, som i år är ett av lagen att representera SKF efter att ha vunnit en lokal turnering arrangerad av SKF. Trots långa och utmattande resor är spelarna på gott humör och fyllda med energi, något som ger hopp om en fantastisk vecka. 

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy