Gothia Cup

B13: Brommapojkarna 1 håller nollan genom hela turneringen

I finalen pojkar-13 ställdes Brommapojkarna 1 mot Brommapojkarna 2. Matchen slutade med en komfortabel 0-5 seger för Brommapojkarna 1, som lyckades med konststycket att hålla nollan genom hela turneringen. ─ Det känns riktigt bra, säger den vinnande målvakten Angelo Melkemichel.

Läktarna var fulla och publiken var spänd på att se de två Brommapojkarnalagen ställas mot varandra. Brommapojkarna 1 hade före matchen gjort hela 77 mål hittills i turneringen och Brommapojkarna 2 stod inför en stor utmaning.

Matchen började trevande med att båda lagen lugnt rullade boll till varandra i väntan på möjligheter.

Efter runt tio minuter tog Brommapojkarna 1 ledningen. Forwarden Oscar Reinholdsson blev friställd och kunde tjusigt rulla in 0-1 i det bortre hörnet. Samme Reinholdsson fick också en utmärkt chans att utöka ledningen till 0-2 bara minuten senare, men målvakten Sakaria Boije stod för en förträfflig räddning och höll siffrorna nere till 0-1.

Precis innan paus var de även nära en kvittering efter ett lurigt långskott som träffade ribban.

Andra halvlek hann sedan knappt börja innan Omar Abdullah blev helt fri med målvakten efter en kontring och kunde lägga in 0-2. 0-3 kom sedan från en retur från nära håll som Oscar Reinholdsson enkelt kunde rulla in i öppet mål.

Brommapojkarna 1 fortsatte att ta över matchen mer och mer och det kunde enkelt ha blivit fler mål om det inte vore för målvakten Sakaria Boije som bjöd på utmärkt målvaktsspel.

Viktor Karolak gjorde lite senare 0-4 innan Oscar Reinholdsson fastställde slutresultatet 0-5 och fullbordade sitt hattrick.

Brommapojkarna 1 vann tillslut matchen rättvist och föreningen kan fira sin 29e seger i Gothia Cups historia. Brommapojkarna 1 gick igenom turneringen med den imponerande målskillnaden 82-0.

─ Alla har verkligen kämpat för detta och vi gav aldrig upp, säger målvakten Angelo Melkemichel.

0-1 Oscar Reinholdsson, 0-2 Omar Abdullah, 0-3 Oscar Reinholdsson, 0-4 Viktor Karolak, 0-5 Oscar Reinholdsson

MVP: Angelo Melkemichel