Gothia Cup

B14: Cornelio Situ hattrickhjälte i Brommapojkarnas seger

Brommapojkarna 1 är nya mästare i B14-klassen efter seger i en tuff match mot CD Inter Vista Alegre. De har lyckats med konststycket att gå obesegrade genom hela turneringen och lagkaptenen hyllar försvaret. ─ Vårt försvar är unikt. Det är näst intill omöjligt att göra mål på oss, säger Andreas Luxemburg.

Brommapojkarna 1 lyckas tillslut gå obesegrade genom turneringen. Detta efter en 3-0 seger mot det spanska laget CD Inter Vista Alegre.

0-1 målet kommer efter ett genombrott på högerkanten av forwarden Daniel Bradley. Han hittar in till sin kompanjon Cornelio Situ som bara behöver stöta in bollen från nära håll. Bara minuten efter lyckas, åter igen, Daniel Bradley ta sig förbi en drös försvarare efter en vacker soloräd. Bra försvarsspel av CD Inter Vista Alegre stoppar honom den gången.

Spanjorerna får sedan en ypperlig chans att kvittera när Cesar Palacios Perez blir ren i mitten men han får snedträff på bollen. Första halvlek slutar till slut 1-0 efter tuffa och jämna 25 minuter.

0-2 målet kommer ett par minuter in i andra halvlek. En perfekt genomskärare hamnar hos Cornelio Situ som inte gör några misstag när han sedan retfullt chippar in bollen över målvakten. Cornelio Situ fullbordar sedan sitt hattrick genom att dunka in bollen lågt i målvaktens vänstra hörn.

CD Inter Vista Alegre får lite senare en utmärkt chans att komma tillbaka in i matchen när de blir tilldömda en straffspark. Straffen skjuts oturligt nog utanför och matchen slutar 0-3.