Gothia Cup

B16: Seger för spanska laget efter en tajt match

ED Moratalez höll nollan mot ett starkt lettiskt lag och efter två egna mål framåt kunde the fira segern i klass B16. Juan Berzosa Meseguer gjorde det första målet och assisterade till det andra. – Min egen insats var bra men jag hade inte kunnat göra det utan hjälp från laget, säger matchens MVP.

Finalen i B16 blev en tajt tillställning mellan två europeiska lag som bägge visat upp fint spel på vägen fram till finalen. Letternas taktik i matchen var att hitta sina två målskyttar på topp, Artjoms Puzirevskis (8 mål) och Lukass Vapne (7 goals). Samtidigt försökte det kompakta spanska laget såra motståndarna i kontringar.

– Letterna var ett väldigt bra lag så jag är väldigt glad att vi lyckades hålla nollan och vinna, säga Juan Berzosa Meseguer.

ED Moratalez har övertygad på vägen fram till finalen. Bara två insläppta mål i de nio tidigare matcherna och i finalen visade det sig att det återigen var svårt för motståndarna att tränga igenom det spanska försvaret. Letterna försökte och försökte. Men antingen räddade spanjorernas målvakt Daniel Gutiérrez Álvarez eller så gick avsluten utanför mål.

– Vi har varit bra defensivt hela turneringen och vi har även gjort många mål. Jag tycker att vi är ett komplett lag som är bra både offensivt och defensivt, fortsätter Juan Berzosa Meseguer.

Matchens första mål kom i den nionde matchminuten. Efter inkast blev det missförstånd i det lettiska försvaret, något som Juan Berzosa Meseguer utnyttjade och kunde peta in sitt femte mål i turneringen. Spanjorerna hade ett gyllene läge att utöka ledningen i slutet av den första halvleken men Meseguers skott från nära håll gick en bit över. I andra halvlek fortsatte spanjorerna att göra det svårt för letterna att skapa målchanser. Den bästa chansen hade Artjoms Puzirevskis med tio minuter kvar men Moratalez målvakt räddade det låga skottet från skyttekungen.

Att leda med bara ett mål är skört men i den allra sista minuten avgjorde Moratalez matchen när Meseguer i fritt läge osjälviskt passade till David Calle Hidalgo som enkelt kunde bredsida in bollen. Stor glädje utbröt både på planen och bland spanjorerna på läktaren.

– Det var ett ögonblick av ren glädje, säger Meseguer.

ED Moratalez skickar ett lag till B16-klassen i Gothia Cup varje år. För tre år sen förlorade de finalen men denna gången hade de lyckan med sig. Lagets tränare Juan är stolt över sitt lag.

– Det har varit en här nivå på de andra lagen i turneringen, särskilt i slutspelet har det varit tuffa matcher. Spelarna var trötta i benen idag men de spelade med sina huvuden och hjärtan, säger han.

SKF Latvia – ED Moratalaz
0-1 Juan Berzosa Meseguer, 0-2 David Calle Hidalgo
Gula kort: Klavs Spalva, Lukass Vapne – both SKF Latvia
Röda kort: – 
MVP: Juan Berzosa Meseguer (ED Moratalez)

MAIN PARTNER

SKF

OFFICIAL PARTNERS

Coca Cola
McDonalds
Puma
Länsförsäkringar
Kronfågel
Volkswagen
Liseberg
KLM
NEH

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy