Gothia Cup

B18: Kharis Sports Academy vinnare i ghananskt finalmöte

De afrikanska trummorna fortsatte att slå när det var dags för dagens andra helafrikanska finalmöte på Gamla Ullevi. I finalen mellan de två ghananska lagen Greengen FC och Kharis Sports Academy blev det till slut Kharis Sports Academy som segrade, med en 1-0 vinst. – Det känns jättebra, säger Foster Agyei, målskytten.

Greengen FC startade bäst. En jätteräddning krävdes från målvakten i Kharis Sports Academy för att hålla bollen ute efter ett avslut från nära håll efter en retur. Men i övrigt var chanserna få. Då båda lagen såg starka ut försvarsmässigt. Att lagen också gav allt var tydligt att se, med många tuffa tacklingar i matchens inledning.

I en tajt match kan fasta situationer vara en nyckel och i den 27:e minuten utnyttjade Kharis Sports Academy en frispark. Foster Agyei slog in bollen från nära håll efter att bollen nickades fram till honom från en lagkamrat.

– Vi tränar mycket på fasta situationer och jag är väldigt glad att jag lyckades göra mål på en, säger Foster.

Kharis Sports Academy fortsatta att se farliga ut på fasta situationer i den senare delen av första halvleken, men i paus var resultatet fortfarande 1-0.

I början på den andra halvleken fortsatte Kharis Sports Academy att trycka på och försökte hitta chanser till att göra målet som skulle kunna avgöra matchen. I den 38:e minuten kom de nära, då ett skott gick precis utanför stolpen.

Matchen fortsatte att vara tajt och flödet i matchen avbröts av en mängd frisparkar. Men även om rytmen i spelet stördes, så stördes absolut inte rytmen på läktarna. Där ljudet från trummor och koklockor hördes matchen igenom, vilket skapade en fantastisk atmosfär.

– Supporten vi får här är fantastisk, vi uppskattar det verkligen, säger Foster Agyei.

När matchen närmade sig sitt slut började Greengen FC lyfta fram laget med mer desperation. Men att ta sig igenom Kharis Sports Academys försvar var tufft. De hade väldigt svårt att skapa klara målchanser. Som en sista utväg slängde de fram allt de kunde på en hörna i sista minuten. Men det räckte inte och strax efteråt blåste domaren i pipan. Som deklarerade att årets mästare i Pojkar 18 klassen heter Kharis Sports Academy.