Meet the World

Dags att kora SKF Meet the World-vinnarna

Gothia Cup 2020 närmar sig och det är återigen dags att kora vinnarna i SKFs Meet the World-turneringar som sker runt om i världen. I Kanada kommer turneringen att hållas i Fort McMurray, som drabbats hårt av skogsbränder under de senaste åren.

Meet the World gör det möjligt för lag som inte har de ekonomiska förutsättningarna att delta i Gothia Cup att komma och uppleva världens största fotbollsturnering för ungdomar. I SKF:s Meet the World-turneringar har lagen chans att vinna en all inclusive-resa till Göteborg för att delta i Gothia Cup. Sedan 2007 har SKF gett möjlighet till cirka 25 lag varje år att komma och delta i Gothia Cup, vilket ger spelarna en upplevelse som de minns för resten av deras liv.

Nedan följer en uppdatering från några av SKF:s Meet the World-turneringar (listan kommer att fyllas på under våren, totalt kommer det spelas 25 turneringar runt om i världen, inför sommarens Gothia Cup)

SKF Belgien

SKF Belgien hade sin turnering i september 2019 och detta är andra året de deltar i Meet the World. Fyra lag kämpade om platsen till Gothia Cup och den 12 januari genomfördes finalen i Hasselt, Belgien. ”I år arbetade vi med att skapa en bättre Meet the World-upplevelse genom att bjuda in cheerleaders och göra våra egna pokaler,” säger Kim Boschmans på SKF. Det vinnande laget – bestående av 15-åriga pojkar och en tjej – är ivriga att visa sina fotbollsförmågor för resten av världen i Gothia Cup i sommar.

SKF Kanada

Hittills har SKF Kanada valt var 2020 års turnering ska spelas. Den kommer att ta plats i Fort McMurray i norra Albert. Detta är en viktig tillväxtregion för SKF Kanada 2020 och framgent. Regionen har drabbats hårt av skogsbränder under de senaste åren. ”Vår tanke är att SKF Meet the World kan ha en stor inverkan på unga fotbollsspelare i staden” säger Lars Ruuth, lokal projektledare för Meet the World i Kanada.

SKF Litauen

Även om det är ganska tidigt i planeringsprocessen för SKF Litauen planerar de att bjuda in några gäster från den svenska ambassaden till finalen.

SKF Portugal

SKF Portugal håller sin Meet the World-turnering 10–11 juni i den lilla staden Paio Pires, i närheten av SKF:s lokala kontor. Sex lag med 18-åriga tjejer från regioner över hela landet tävlar om resan till Göteborg.

SKF Spanien

I år hoppas SKF Spanien vara värd för en MtW-turnering för Gothia Special Olympics Trophy. Tillsammans med stiftelsen Madrid Down Syndrome är tanken att skapa lag med både spelare och SKF-anställda. Sedan kommer ett ”landslag” att bildas av olika spelare från turneringen som uppfyller ålderskraven.

På bilden syns vinnarna av SKF Belgiens Meet the World-turnering.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy