Den första Gothia Cup-bebisen

Sandra Westman och Joel Sjödén träffades första gången på invigningen till Gothia Cup 2008. Tio år senare, på Gothia Cups invigningsdag, föddes deras dotter Belle. – Det är häftigt och nästan osannolikt att bebisen kom på samma dag som invigningen, säger Sandra Westman.

Det är en mulen måndagseftermiddag i Heberg, en liten tätort som ligger strax söder om Falkenberg, en dryg timmes biltur från Göteborg. Joel Sjödén har precis kommit hem från jobbet och Sandra Westman har varit hemma med dottern Belle. En hund skäller i rummet intill och en gråspräcklig katt ligger och sover i en tom pappkartong i hallen.

– Du vill inte ha kaffe väl, Sandra? frågar Joel samtidigt som han häller upp en kopp till sig själv.

Paret träffades första gången på Gothia Cups invigning. Året var 2008 och Joel hade rest till Göteborg från Gävle. Sandra var där med sitt lag Trönninge från Varberg.

– Ditt lag satt precis framför mitt lag på läktaren. Det hela började med att du skickade en låt till mig med Bluetooth, som man gjorde då. Då spelade jag upp den och då märkte du att den hade hamnat precis bakom dig, berättar Sandra och fortsätter:

– Sedan skickade vi lite fram och tillbaka under hela invigningen. Men jag skickade till fler i ditt lag eftersom jag inte riktigt visste vem som hade fått låtarna. Då blev jag känd som ”Bluetooth-Tjejen”.

Det var inte förrän efter invigningen som de började prata med varandra ordentligt. På bussen tillbaka till skolan där de skulle bo under turneringen hade Sandra och hennes vänner satt sig längst bak. När bussen började rulla iväg kom Joel och hans lag springandes för att hinna med. Bussen stannande och när Joel, sist av alla i laget, klev på fanns det bara en plats kvar på hela bussen. Platsen bredvid Sandra.

– Det var ju tur, säger Sandra.

– Det fanns faktiskt två platser men jag valde den, säger Joel och ler.

– När vi sedan märkte att vi gick åt samma håll när bussen var framme och att vi faktiskt bodde på samma skola frågade jag honom om hans nummer, säger Sandra.

När turneringen drog igång gick det inget vidare för Sandra och hennes lag. Men det framtida paret försökte ses så mycket de bara kunde.

– Det gick så dåligt för mitt lag. Vi gick till B-slutspel men åkte i princip ut med en gång. Då var det nästan roligare att kolla på Joels matcher, säger Sandra.

Efter intensiv vecka så reste de hem åt var sitt håll när turneringen var slut. Sandra till Varberg och Joel till Gävle. Det skulle dröja ett helt år innan de skulle ses igen.

– Tiden efter Gothia höll vi bara kontakten via telefon. Men Joels familj åker alltid till västkusten varje sommar så när de skulle åka ner sommaren efter Gothia Cup så stannade de i Varberg på en camping över helgen, så att vi äntligen kunde träffas. Sedan slutade vi aldrig träffas. Det var då vi blev ett par, säger Sandra.

De efterkommande åren kom att präglas av mängder med resor fram och tillbaka för dem mellan Gävle och Varberg. På väggen hänger en tavla med alla tågbiljetter från tiden när de resta till varandra.

– Vi hade distansförhållande i tre år under gymnasietiden. Efter att jag tagit studenten så flyttade jag hit ner direkt, säger Joel.

Nu är det sju år sedan de blev sambos och förra året föddes dottern Belle. Dagen hon föddes på var som skrivet i stjärnorna – invigningsdagen på Gothia Cup – tio år efter Sandra och Joel träffats för första gången. I somras gifte de sig också.

– Folk tyckte att vi skulle gifta oss på Gothia Cup-invigningen, det fick vi höra många gånger. Jag hade kunnat tänka mig att göra det men det blev inte så, säger Joel och ler.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy