Gothia Cup

Det är utmanande men väldigt roligt

För Lisa Löwing har det aldrig varit något konstigt att spela med killarna. De är hennes vänner och hon är en i gänget. I fem år har hon varit en del av Torslanda IK:s lag som i år spelar i Pojkar 15 klassen. – Det är väldigt roligt, men utmanande. Tempot är högre än när man spelar med tjejerna, säger hon.

Hon började älska fotbollen redan i tidig ålder och kände efter de första åren då hon spelade med tjejer att de inte riktigt kände samma ambition som henne. Vilket ledde till att hon började spela med killarna i Torslanda IK när hon var nio år gammal

– Jag ville spela med personer som älskade fotboll lika mycket som jag gjorde, och det kände jag inte riktigt att jag gjorde när jag spelade med tjejlaget. Så då började jag spela med killarna istället, säger hon.

Sedan dess har hon spelat med pojklaget och blivit en given del i gänget, vilket aldrig var något problem. Då Lisa och de allra flesta andra i laget har känt varandra ända sedan de började skolan. Lisa berättar att när hon började spela med laget var de fysiska förutsättningarna desamma. Men i och med att spelarna växt upp har de fysiska förutsättningarna börjat skilja sig allt mer. Vilket hon anpassar sig till.

– Nu börjar killarna bli allt bättre fysiskt. Starkare och snabbare. Vilket gör att man får se till att bli snabbare i tanken, säger Lisa.

Lisa berättar att det allt som oftast inte är några problem alls när hon spelar mot killarna. Men att det ibland kan vara motståndare som inte beter sig. Hon tror att vissa motståndare kan känna sig förödmjukade när de förlorar mot ett lag där en tjej spelar och att de tar ut det över henne.

– Det är tråkigt såklart. Men jag bryr mig inte, jag tar inte åt mig, säger hon.

Framtiden ser ljus ut för Lisa. Hon har som fjortonåring redan spelat matcher med Torslandas damlag, men valde att istället fortsätta spela med killarna då hon tycker det är roligare. Hon blev också inbjuden till Svenska Fotbollsförbundets utvecklingsläger i Halmstad. Där de bästa spelarna från Sveriges olika distrikt deltar. Tillsammans med killarna i Torslanda IK har hon också uppnått imponerande resultat, och det förändrades inte i årets Gothia Cup. Där Lisa och laget tog sig till åttondelsfinal, där de åkte ut på straffar mot BK Astrio.

MAIN PARTNER

SKF

OFFICIAL PARTNERS

Coca Cola
McDonalds
Puma
Länsförsäkringar
Kronfågel
Volkswagen
Liseberg
KLM
NEH

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy