Gothia Cup

”Det kommer från hjärtat”

Under Gothia Cup är det flera eldsjälar som gör ett fantastiskt jobb i bakgrunden. Två av dessa är Sukanya och Manida, thailändskor bosatta i Sverige som hjälper laget Thai Spirit FC på alla sätt de kan. – Stödet vi får här är fantastiskt, säger Guy, en av spelarna i Thai Spirit FC.

För omkring tio år sedan promenerade Sukanya och hennes barn omkring på Heden under det årets Gothia Cup. Där börjar historian. Ett av barnen såg att ett thailändskt lag spelade på en av planerna och då Sukanya har thailändskt ursprung beslutade de sig för att gå bort och prata med dem. Hon frågade dem ifall hon kunde vara hjälp på något sätt då hon bor här i Göteborg, och det var början på en lång relation. Sukanya och andra med thailändskt ursprung här i Göteborg har sedan dess hjälpt Thai Spirit FC på alla sätt de kan. Inte för att laget nödvändigtvis behöver hjälpen, utan för att de själva känner att de vill hjälpa till.

– Vi gör det för barnen, det är anledningen. Det liksom kommer från hjärtat, säger Sukanya.

Sukanya och hennes vän Manida jobbar båda som kockar på förskolor, och just mat är det främsta sättet de hjälper laget på. Antingen genom att samla in pengar som används för att köpa frukt eller annan mat som kan ätas innan eller efter matcherna. Eller genom att laga mat själva som de sedan kan ge till spelarna.

– Ofta spelar laget ganska långt ifrån där laget bor. Vilket gör det svårt att vara på plats då maten serveras. Därför vill vi ta med mat som kan ätas i anslutning till matcherna, säger Sukanya.

Guy, en av spelarna i Thai Spirit FC uppskattar stödet. Han förklarar att de är vana vid att enbart spela inför familj och vänner hemma i Thailand, och att de under Gothia Cup verkligen uppskattar stödet och hjälpen från Sukanya, Manida och de andra.

Han hyllar också klubben. Thai Spirit FC är ett akademilag från Bangkok, huvudstaden i Thailand. Guy introducerades till klubben via en av sina kompisar och föll direkt.

– Klubben är som en stor familj. Ledarna och spelarnas föräldrar är väldigt hjälpsamma. Vissa av spelarna i klubben kommer från fattiga förhållanden kan de få hjälp med boende, mat och transport, säger han.

Genom sitt stöd har Sukanya, Manida och de andra som hjälper laget när de är här blivit en del av den familjen, och de ser till att vara här för att hjälpa till varje år.

– Det här är veckan under året som jag ser till att vara ledig. Så att jag kan vara här och visa mitt stöd, säger Sukanya.

MAIN PARTNER

SKF

OFFICIAL PARTNERS

Coca Cola
McDonalds
Puma
Länsförsäkringar
Kronfågel
Volkswagen
Liseberg
KLM
NEH

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy